Новата белгийска звезда Юри Тилеманс избра да продължи кариерата си във френския шампион Монако, въпреки че имаше интерес към него от Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед. 20-годишният полузащитник, който досега играеше за Андерлехт, беше представен като ново попълнение на отбора от Княжеството, след което обяви и договора си до юни 2022-а година.

Той пради дебюта си в белгийската първа дивизия на 16-годишна възраст и играе четири години за Андерлехт. Тилеманс е роден в брюкселското предградие Синт Питерс Льов и до момента е играл единствено за Андерлехт, чийто юноша е. Баща му е белгиец, а майка му е с конгоански корени. Вече има и три мача за националния отбор на Белгия, докато в елитната дивизия на страната е изиграл 139 мача и е вкарал 26 гола.

"Монако има амбициозен европейски проект. Те са разпознаваемо име и много силен отбор на терена. Залагат много на млади футболисти като мене. Много съм щастлив, че идвам тук. Ще направя всичко възможно, за да помогна на клуба за прогреса му, заяви Тилеманс при представянето си като футболист на Монако. "Юри стана шампион на Белгия и беше избран за играч на годината там. Той беше желан от много големи и богати клубове, но избра Монако, защото иска да вървим заедно към върховете. Пристигането му увеличава нашата група от млади, но много талантливи играчи. Сега ще търсим следващата стъпка в развитието си, след като станахме шампиони и достигнахме полуфинал в Шампионската лига, заяви президентът на клуба от Княжеството Вадим Василиев.