Севиля иска да върне нападателя на Манчестър Сити Нолито в Испания, след като е ясно, че за него няма бъдеще на „Етихад“. 

Андалусийци искат да го вземат под наем за новия сезон и след това да имат опция да го купят, но на този етап спънката е в това, че Гражданите искат Севиля да плаща пълната му заплата, което пък не се харесва на състава от „Санчес Писхуан“. 

Новият треньор на Севиля ще се казва Едуардо Берисо, под чието ръководство Нолито игра в Селта преди време, така че самият играч съще се иска да върне у дома, но остава двата клуба да се разберат. 

През миналата година подобно споразумение прати Самир Насри в Севиля и той направи добра кампания за клуба, но от испанския тим не успяха да договорят откупуването му. 

Нолито записа 33 участия за Сити през последния сезон и вкара 7 гола, като имаше добри включвания, но предимно от пейката. Сега обаче е ясно, че заради силната игра на Сане и потенциалните нови играчи на Небесносините, шансовете му ще намалеят още повече, така че и за него ще е по-добре да се завърне в родината.