Полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган си постави за цел завръщането в игра за първия тим на "гражданите" да се случи на 9 септември, когато е дербито с Ливърпул.

Германският национал, който получи травма в коляното през декември миналата година, поигра 20 минути при поражението от Хирона с 0:1 в контрола през седмицата, но все още не е готов за по-сериозни натоварвания. 

"Бях извън игра 8 месеца, така че няма смисъл сега да бързам. Когато се чувствам добре, готов и сигурен, тогава ще играя. Това е целта ми за следващите няколко седмици", каза Гюндоган пред клубния сайт.

"В следващите две седмици има пауза за националните отбори, така че това ще ми даде достатъчно време за тренировки. Надявам се, че след паузата ще бъда готов да играя на пълни обороти. Искам да бъда готов за важните мачове, така че мениджърът да може да разчита на мен", добави Гюндоган.

В понеделник Сити приема другия отбор от град Ливърпул - Евертън, след като в първия си мач за сезона във Висшата лига победиха Брайтън с 2:0 като гост.