Рахим Стърлинг донесе драматичната победа на Манчестър Сити с 2:1 като гост на Борнемут. Английският национал вкара победното попадение в 97-та минута на двубоя, а малко след това бе изгонен за втори жълт картон. Чарли Даниелс бе дал преднина на “черешките” в 13-та минута, а Габриел Жезус изравни малко след това. Двата отбора удариха и по една греда, за да дойде развръзката в 97-та минута. 

Победата бе втора за Сити от началото на сезона и с нея тимът на Пеп Гуардиола събра актив от 7 точки. “Черешките” обаче остават без нито една точка от началото на сезона. 

Мениджърът на гостите Пеп Гуардиола пусна изненадващ състав, като остави извън титулярите си голмайстора на тима Серхио Агуеро и Джон Стоунс. Дебют записа Бенжамен Менди, а като титуляри започнаха още новите попълнения Бернардо Силва и Данило. 

Домакините пък започнаха много силно и още в 13-та минута Чарли Даниел вкара гол със свиреп удар. Защитникът намери от воле топката от ъгъла на наказателното поле и не остави никакви шансове на Едерсон - 1:0 за Борнемут. 

Гостите реагираха по най-добрия начин и малко след това изравниха. Давид Силва разсече защитата на домакините с невероятен пас и изведе Габриел Жезус на стрелкова позиция. Бразилецът пък с лекота мушна топката зад Асмир Бегович за 1:1.

Малко след това Жезус бе съборен от Нейтън Аке, откъсващ се сам срещу вратаря, но централният защитник на “черешките” беше пожален и получи само жълт картон. Бегович пък отрази опасни удари на Бернардо Силва и Фернандиньо. 

След почивката Борнемут отново почна много силно и в 61-та минута Джошуа Кинг разтресе гредата с мощен удар от наказателното поле. “Гражданите” постепенно овладяха инициативата, а с включването на Серхио Агуеро станаха още по-опасни. В 72-та минута аржентинецът стреля опасно, но и той бе разочарован от Бегович. Три минути по-късно Отаменти засече с глава центриране от ъглов удар, но топката се отби в гредата. 

В 7-та минута на добавеното време Данило намери Рахим Стърлинг в наказателното поле на домакините и английският национал реализира с второто си попадение от началото на сезона. Малко след това обаче крилото направи нарушение за втори жълт картон и бе изгонен от рефера Майкъл Дийн. 

Борнемут - Манчестър Сити 1:2

1:0 Чарли Даниелс 13'

1:1 Габриел Жезус 21’

1:2 Рахим Стърлинг 90+7’

Борнемут: Бегович, Даниелс, Куук, Смит, Мингс, Аке, Сърман, Артър, Гослинг, Кинг, Дефоу (73 - Афобе)

Манчестър Сити: Едерсон, Данило, Отаменди, Компани, Менди, Фернандиньо, Д. Силва (90+8 Стоунс), Стърлинг, Де Бройне, Б. Силва (66 - Агуеро), Жезус (83 - Сане)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/7L2qWg2TLCo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>