Манчестър Сити постигна разгромна победа с 4:0 срещу Фейенорд в Ротердам и започна повече от убедително в 6-а група на Шампионската лига. 
 
Хората на Пеп Гуардиола нанизаха три гола за 25 минути, след което спокойно контролираха мача. Те можеха да вкарат и още толкова голове, но в крайна сметка спряха на 4. 
 
Холандският шампион определено разочарова при завръщането си в турнира и се видя, че разликата до големите клубове без съмнение е много голяма. Сити пък спря серията си от 6 поредни гостувания без победа в турнира. 

За гостите вратарят Едерсон се завърна на вратата след удара в лицето от Садио Манеq като носеше предпазен шлем подобно на Петер Чех, а Бернардо Силва замени Данило, като Пеп Гуардиола започна с четирима в защита и с много силен състав. 

 
А началото беше ударно, защото Сити поведе след само 95 секунди. Гражданите стигнаха до корнер, който бе изпълнен късо, Давид Силва прати топката във вратарското поле, където Джоун Стоунс засече с глава. Вилена можеше да избие, но не успя да уцели топката и тя премина зад голлинията. 
 
Попадението шокира холандците и малко след това удар с глава на Жезус бе избит от голлинията. В 10-ата минута обаче стата ясно, че англичаните ще спечелят без проблеми. Агуеро засече подаване на Уокър на близката греда и направи 2:0. 
 
Небесносините тотално надиграваха Фейенорд и Агуеро накара Джоунс отново да се намесва. Крамер пък пробва дали Едерсон внимава при една ситуация, но стражът се справи. 
 
В 25-ата минута обаче бе ред и на Габриел Жезус да се разпише и да направи катастрофата на холандците пълна. След един корнер се получи разбъркване, изстрел на Менди бе отклонен към непокрития бразилец, който не пропусна, въпреки претенциите за засада. Така той стана 4-ият в историята на клуба вкарал в дебюта си в турнира след Балотели, Коларов и Нолито. 
 
До почивката гол на Фернандиньо бе отменен заради засада, но така или иначе флагът на лайнсмена вече бе вдигнат. И без това попадение обаче, преднината на англичаните бе достатъчно солидна. 
 
След почивката бе ясно, че няма какво да се промени. В 63-ата минута се стигна до четвърти гол за гостите, чийто автор отново бе Джон Стоунс, който се възползва от подаване на Кевин де Бройне. 
 
Последва спасяване на Джоунс след удар на Бернардо Силва, а в оставащото време пак гостите останаха по-активни и Сане бе близо до нов гол, но Джоунс изби. Така или иначе обаче победата бе повече от отлична. 
 
Фейенорд – Манчестър Сити 0:4
 
0:1 Стоунс 2
0:2 Агуеро 10
0:3 Жезус 25
0:4 Стоунс 63
 
Фейенорд: Джоунс, Сейнт Жуст, Ван Дер Хейден, Нелом, Ботегин, Ел Ахмади, Вилена, Амрабат (78 Ларсон), Ботиус, Бергхуис (46 Тоорнстра), Крамер (72 Венте)
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Менди, Фернандиньо (72 Сане), Де Бройне, Давид Силва (67 Делф), Бернардо Силва, Агуеро (59 Стърлинг), Жезус