Манчестър Сити успя да преодолее третия кръг на турнира за Купата на Лигата, след като постигна успех с 2:1 при визитата си на Уест Бромич на "Дъ Хоутърнс".

Мениджърът на гостите Пеп Гуардиола реши да направи интересни промени в състава си, тъй като отборът се бори на няколко фронта през настоящата кампания и едва ли точно този турнир е сред приоритетните му.

Първото попадение в срещата бе дело на Сане, който реализира още в 3-ата минута. В 72-ата минута Якоб изравни, но пет минути след това Сане донесе успеха на своите с втория си гол в мача. 


Срещата започна превъзходно за гостите и още в 3-ата минута те стигнаха до попадение чрез Сане с което излязоха напред в резултата.

Стърлинг центрира в наказателното поле и Гюндоган отклони топката към вратата, но стражът на домакините я парира. Неговият съотборник обаче успя да се възползва и да я довкара.

Последваха много скучни минути на терена в които липсваха положения и домакините се опитваха да излъжат фаворита за титлата с дълги топки.

В 25-ата минута Жесус бе намерен в наказателното поле и понечи да стреля, но в крайна сметка замисълът му не се получи особено добре. 

До почивката така и нямаше кой знае какви положения като изключим страхотния удар н Стърлинг в самия край на частта, който бе спасен от Фостър с много мъка. 

Второто полувреме не започна с най-доброто темпо и през първите минути от него нямаше интересни положения пред двете врати.

В 57-ата минута Туре имаше шанс да застраши вратата след пряк свободен удар. Първият му опит попадна право в стената, а вторият премина покрай вратата.

Минути по-късно Стърлинг преодоля двама бранители и потърси близкия ъгъл, но Фостър се намеси чудесно и спаси вратата си. 

В 68-ата минута Морисън направи феноменален пропуск, след като излезе сам срещу вратаря, но ударът му мина покрай вратата.

Минута след това Сане се озова на страхотна позиция за стрелба, но вместо да отправи удар потърси Жесус. В крайна сметка гостите бяха наказани за пропуска си в 72-ата минута, когато Якоб изравни, след като засече с глава центриране от корнер.

Пет минути след това обаче Сити си върна преднината чрез Сане, който навлезе в наказателното поле и с мощен удар прати топката в горния ляв ъгъл на противниковата врата. 

До самия край нямаше повече голове. 

УЕСТ БРОМИЧ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:2
0:1 Сане 3
1:1 Якоб 72
1:2 Сане 77

Уест Бромич: Фостър, Гибс, МакКоули (62 - Филипс), Евънс, Доусън, Ниъм, Криховяк, Морисън, Якоб, Родригес (67 - Рондон), Робсън-Кану

Манчестър Сити: Браво, Данило, Стоунс, Мангала, Делф, Туре, Гюндоган (59 - Уокър), Силва, Стърлинг, Сане, Жесус