Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола очаква сериозна битка за титлата и смята, че все още е твърде рано да се правят изводи, че Гражданите и градският съперник Юнайтед са основните претенденти. Двата съперника водят с по 13 точки, 3 повече от претендентите. 

„Мисля, че има шест претенденти. Ние имаме аванс, но той е минимален, а и никой не знае какво ще стане в бъдеще. През миналия сезон също започнахме добре, макар и да имахме по-малко точки, отколкото сега. В предишната кампания имаше позитивни неща. Мисля, че съм добър мениджър и ние се борим като нормален отбор. Вярвам в качеството, което имаме” заяви Гуардиола. 

Небесносините приемат последния Кристъл Палас, който е без точка и отбелязан гол, но Пеп не подценява съперника. „Уважавам ги и видях как играха в последните си два мача, когато създадоха много положения. Могат да бъдат опасни и моите футболисти трябва да са наясно, че могат да загубят. Рой Ходжсън е с отлична кариера и аз му се възхищавам” коментира още той. 

Капитанът Венсан Компани може да попадне в групата, след като пропусна предишните 4 мача и така ще даде още една опция на наставника предвид и предстоящия сблъсък от Шампионската лига.