Манчестър Сити продължава с головата си фиета по терените на Висшата лига, след като разнебити Кристъл Палас с 5:0.

Така "гражданите" са на първо място в класирането с впечатляваща голова разлика. Две попадения на "Етихад" заби Рахийм Стърлинг (51 и 59), по едно добавиха Сане (44), Агуеро (79) и Делф (89).

Момчетата на Пеп Гуардиола отново изиграха уникален мач, с множество красиви отигравания, положения и голове. Този сезон Сити е наслада за окото и задоволява и най-претенциозния футболен фен.

"Гражданите" се намират във фантастична форма, като само за последните си пет мача са вкарали цели 22 гола, а са допуснали само един.

Това говори красноречиво за това какво представлява Сити в този момент. За гостите от Палас този мач бе просто протоколен и едно унижение. Те записаха шеста поредна загуба и са без точка и вкаран гол във Висшата лига този сезон.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/72GQNEkhMy8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Срещата започна зрелищно с атаки и положения към двете врати. Още в началото с пропуски за Палас се отличи Джефри Шлуп, а за Сити не успяха да вкарат Сане и Фернандиньо.

Постепенно "гражданите" взеха изцяло инициативата и натиснаха мощно. Момчетата на Пеп Гуардиола обаче правеха непростими пропуски и така и не успяваха да вкарат топката в мрежата на гостите.

В 16-ата минута Рахийм Стърлинг се освободи технично и стреля мощно, но отново не се стигна до гол. Последва и пропуск на Агуеро.

Тези неточности поизнервиха "гражданите" и дори можеше да се стигне до попадение в тяхната врата, но Рубен Лофтус-Чийк от чиста позиция стреля в аут. Така се стигна до 44-ата минута, когато Давид Силва намери Сане и той вкара за 1:0.

През второто полувреме на терена имаше само един отбор, който тотално размаза противника си. Още в 51-ата минута Сити вкара нов гол. Този път Сане асистира на Стърлинг и той направи 2:0.

Само осем минути по-късно Серхио Агуеро намери Стърлинг и крилото заби ново попадение за 3:0. Това обаче не бе всичко. "Гражданите" се разиграха за радост на феновете си, като заформяха страхотни комбинации и отигравания.

Четвъртото попадение дойде в 79-ата минута, когато Сане асистира на Агуеро и той без проблеми направи 4:0, а минута преди края се разписа и Фабиан Делф.

Така Сити постигна нова разгромна победа и заслужено е лидер в класирането, докато гостите от Палас са без спечелена точка и вкаран гол от началото на сезона.

 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - КРИСТЪЛ ПАЛАС 5:0

Голмайстори: 

1:0 Сане (44)

2:0 Стърлинг (51)

3:0 Стърлинг (59)

4:0 Агуеро (79)

5:0 Делф (89)