Полузащитникът на Манчестър Сити Фернандиньо заяви не без самочувствие, че "гражданите" имат ресурса да купят двете суперзвезди на световния футбол Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

"Дали можем да привлечем Меси или Роналдо? Предполагам, че да. Но първо трябва да се отчетат приоритетите на клуба. Ние имаме финансовата мощ и всеки е наясно с това", коментира Фернандиньо пред сайта Goal.com.

"Дали се стремим да купим точно определен футболист, с цел изграждането на силен и боеспособен отбор, с който да преследваме целите си? Хората често бъркат като си мислят, че само един играч може да задоволи нуждите на цял един клуб."

"Сити работи здраво през годините, за да изгражда силни състави, които да се борят за трофеите. Разбира се, че клубът направи големи инвестиции в началото с привличането на световни звезди, но проектът лежи върху идеята за изграждане на силен отбор, в развитието на академията и откриване на млади таланти."

"Манчестър Сити значи нещо повече от това да се вземе точно определен футболист, голямо име,  което да струва много повече", добави халфът.