Бившият мениджър на Челси Джанлука Виали прогнозира, че "сините" няма да се преборят с Манчестър Сити за титлата във Висшата лига, но пък ги вижда доста напред в Шампионската лига.

"Смятам, че е нормално носителят на титлата да не направи добър старт, защото стомахът му е още пълен от предходния сезон. Също така не мисля, че Антонио Конте не беше доволен от действията на клуба на пазара и това беше разочароващо", коментира Виали пред Goal.com.

"И неговото разочарование се пренесе към отбора. Затова те имаха червен картон за Къмюнити Шийлд и в първия мач на сезона. След това Антонио взе желаните от него играчи и отборът започна да постига добри резултати. После Челси загуби от Манчестър Сити, който според мен е най-добрият отбор този сезон във Висшата лига."

"Този резултат се получи след важната победа срещу Атлетико в Мадрид. Ако сумираме всичко, Челси ще се справи много, много добре този сезон. Отборите на Конте, без значение дали става дума за Ювентус или Челси, винаги играят с гордост, решителност и отдаденост."

"Те може и да завършат втори, но Антонио вече показа, че умее да печели титли. Навярно той ще иска да се фокусира върху успеха на Челси в Шампионската лига заради своите кампании в турнира до момента. Сигурен съм, че той е доволен от постиженията си там. Може би Челси ще стигне много далеч в турнира този сезон", добави Виали.