Манчестър Сити се възползва по перфектен начин от грешката на своите комшии от Юнайтед и разби Стоук Сити на своя "Етихад Стейдиъм" с категоричното 7:2 и по този начин окупира еднолично върха в класирането.

Двата тима се срещнаха в мач от 8-ия кръг на английския елит, а домакините постигнаха своята девета поредна победа във всички турнири и така затвърдиха впечатленията, че се намират във феноменална форма. 

Жесус, Стърлинг и Силва вкараха през първото полувреме съответно в 17-ата, 19-ата и 27-ата минути, но изненадващо гостите се окопитиха и върнаха два гола.

Диуф намали в 44-ата минута, а Уолкър си вкара автогол в 47-ата и така донякъде интригата в мача бе върната, но домакините бързо коригираха това с попадения на Жесус, Фернандиньо и Сане в 55-ата, 60-ата и 62-ата минути. Бернардо оформи крайния резултат в 79-ата минута.

Кун Агуеро, който наскоро катастрофира, бе в групата за днешния мач, но не влезе в игра. 


Срещата започна много силно за домакините и те притиснаха здраво своя противник, а първото попадение от това не закъсня.

В 17-ата минута Уолкър намери непокрития пред малкото наказателно поле Жесус, който просто насочи топката в опразнената врата.

Не изминаха и две минути след това, и домакините удвоиха аванса си. Сане и Стърлинг излязоха сами срещу вратаря и германският национал реши да подаде на своя съотборник, който от близка дистанция не сгреши.

В 27-ата минута и Силва се разписа за класическия резултат, след като бе точен от точката на дузпата, а след трите гола аванс домакините тотално спаднаха темпото.

В 44-ата минута Диуф ги наказа, след като направи прекрасна комбинация с Хесе и от няколко метра с много красив удар матира противниковия страж.

Две минути след почивката интригата вече бе на лице. Уолкър си вкара автогол, засичайки една центрирана топка в собствената си врата. 

Домакините обаче реагираха и в 55-ата минута Жесус се разписа след изумителен пас в наказателното поле на Де Бройне и позиция, която го остави сам срещу вратаря.

Пет минути след това с фамозен удар от 30 метра Фернандиньо също записа името си сред голмайсторите, а за 6:2 точен бе Сане в 62-ата минута.

Де Бройне отново блесна с "магичен" пас и го намери на страхотна позиция в наказателното поле, а след това младокът с мощен удар в близкия ъгъл не сгреши.

И Бернардо Силва успя да се разпише след удар от близка дистанция в 79-ата минута. 

До края на мача така и не паднаха повече попадения. 

МАНЧЕСТЪР СИТИ - СТОУК 7:2
1:0 Жесус 17
2:0 Стърлинг 19
3:0 Давид Силва 27
3:1 Диуф 44
3:2 Уолкър 47 автогол
4:2 Жесус 55
5:2 Фернандиньо 60
6:2 Сане 62
7:2 Бернардо Силва 79 

Манчестър Сити: Едерсон, Отаменди, Делф, Стоунс, Уолкър, Силва, Фернандиньо (73 - Туре), Де Бройне (66 - Гюндоган), Сане, Стърлинг, Жесус (63 - Бернардо)

Стоук: Бутланд, Зума, Вимер, Петерс, Едуардс, Диуф, Флетчър, Камерън, Чупо-Мотинг, Шакири Хесе