Централният защитник на Наполи Раул Албиол заяви, че Манчестър Сити е най-добрият отбор в Европа към момента. Италианците срещат именно “гражданите” в Шампионската лига след дни. 

“Радваме се, че спечелихме срещу тежък противник като Рома. Сега обаче ни предстои мач срещу най-добрият отбор в Европа - Манчестър Сити.  Надяваме се този мач да бъде невероятен. Разбира се, като защитник, няма как да се надявам да бием с 4:3, но всеки очаква страхотен мач. Все пак и двата отбора изповядваме атакуващ футбол, вкарваме доста голове. Надяваме се да бъдем концентрирани и да направим добър мач в Манчестър. 

Намираме се в добра форма и мисля, че манталитетът ни е на много по-високо ниво от предишните години. Вече не правим леки грешки и заради това резултатите не закъсняват. 

Ювентус ще се бори до края и ние знаем, че няма да ни е лесно. Трябва обаче да останем концентрирани и да вземем колкото се може повече точки. Работихме много цяло лято и бях сигурен, че ще започнем по този начин сезона”, каза Албиол. 

След вчерашния успех над Рома тимът на Маурицио Сари е на първото място в класирането, след като спечели първите си 8 мача в Серия А. “След края Маурицио Сари ни каза, че в последните 20 минути сме се бранили прекалено дълбоко, но все пак е нормално да изпитваш напрежение срещу добри отбори като Рома”, каза още испанецът.