Халфът на Манчестър Сити Кевин де Бройне обяви, че няма да бърза с подписването на новия си договор. 

Наскоро агентът на играча Патрик де Костер заяви, че заплатите, които ПСЖ плаща на Неймар и Килиан Мбапе показват какво може да поиска клиента му на „Етихад“ и белгиецът явно е на същото мнение. 

Счита се, че Неймар прибира по около 500 000 паунда на седмица в Париж, което прави по 2 милиона на месец. За сравнение в момента Де Бройне взима по 6 милиона на година, което бразилецът получава за около 6 седмици. 

„Агентът ми вече се срещна с футболния директор Чики Бегиристайн и предстоят преговори. Не съм обаче притеснен и  запазвам търпение, тъй като има достатъчно време“ заяви халфът, който има още 3 години и половина от настоящия си контракт. 

Де Бройне е засипван с похвали от началото на сезона, което също със сигурност ще му помогне в стремежа да подпише по-добър контракт. Снощи той асистира за втория гол на отбора си при 2:1 срещу Наполи, но остава скромен. 

„Просто правя това, което мога и което трябва. Във футбола винаги имаш силни и слаби периоди. За мен най-важното е да се наслаждам на играта си“ коментира футболистът.