Треньорът на Наполи Маурицио Сари призна, че е искал да даде почивка на част от играчите си за гостуването на Манчестър Сити, но загубата с 1:2 е показала, че тимът му има много потенциал за бъдещето. Сари не пусна в игра титулярните си централни полузащитници Жоржиньо и Алан, като на тяхно място играха Пьотър Зиелински и Амаду Диавара. „Ако Аркадиуш Милик не беше контузен, щеше да играе вместо Дрис Мертенс“, каза Сари.

„Не искам да подценявам Шампионската лига, но ще давам почивка на всеки, който се нуждае. Ако сменя двама и не сме конкурентни, това би било проблем. Вие ме критикувате ако играя с един и същи състав, а после, че правя промени. Изиграхме доста мачове с Зиелински и Диавара. Те са наясно с играта ни, а и исках да си подаваме повече топката“, добави Сари.

Манчестър Сити поведе с 2:0 до 13-та минута след голове на Рахим Стърлинг и Габриел Жезус, след което Кулибали изчисти една топка от голлинията, докато Де Бройне удари греда. И въпреки това Наполи се върна в мача.

„Имаше два мача – през първите 25 минути и след това. Страдахме в началото, защото Сити е страхотен отбор и се намира в невероятна форма. Ние също не си помогнахме, като не пресирахме добре и им дадохме много пространства.

Все пак заслужаваме поздравления, защото в подобни случаи Сити унищожава съперниците си, но ние намерихме сили да се върнем и да им създадем доста проблеми. Това представяне ни показа, че можем да бъде по-конкурентни в бъдеще. Мисля, че си научихме урока.

Опитахме се да играем нападателен футбол и не искахме да се дърпане назад в началото. Те все пак са отбор с невероятно качество и мисля, че могат да спечелят Шампионската лига“, завърши Сари.