Манчестър Сити изравни клубния рекорд от 11 поредни победи, след като се справи с Бърнли и след 3:0 увеличи аванса си в класирането на 5 точки след издънката на Манчестър Юнайтед. 
 
За разлика от последните двубои Гражданите не бяха чак толкова резултатни, но все пак постигнаха целта си, благодарение на много спорна дузпа, която бе вкарана от Серхио Агуеро и така той влезе в клубната история. Четвърт час преди края на редовното време Сити нанесе окончателен двоен удар в рамките на три минути, когато се разписаха Отаменди и Сане.
 
Поражението бе първо като гост за Виненочервените, които преди това взеха 8 точки от визитите си на Челси, Ливърпул, Тотнъм и Евертън и сега също не играха лошо, но класата на Гражданите си каза думата. 

В състава на Манчестър Сити Серхио Агуеро се завърна след контузията в ребрата и замени Габриел Жезус, който остана на пейката. Лерой Сане пък се появи на мястото на Рахийм Стърлинг. За Бърнли нямаше промени. 
 
Началото не бе особено впечатляващо, като центриранията на домакините бяха лесна плячка за вратаря на гостите Ник Поуп. Все пак в 7-ата минута Де Бройне стреля точно от двайсетина метра, но стражът отново се справи. 
 
Гражданите очаквано владееха топката, но и Виненочервените действаха спокойно. Дори в 16-ата минута Едерсон трябваше да избива топката от краката на Крис Ууд, а след това Алфийлд не съумя да направи добавка. 
 
В средата на първата част домакините се посъбудиха и Давид Силва изведе отлично Сане, който центрира за Бернардо Силва, а неговият удар бе избит от Поуп. В 28-ата обаче Сити получи дузпа. 
 
Б. Силва падна артистично в наказателното поле след съприкосновение с вратаря, който все пак изглежда, че чукна глезена му. Последваха сериозни спорове, но решението остана и Серхио Агуеро вкара спокойно, като по този начин настигна Ерик Брук на върха в клубната ранглиста, като и двамата са с по 177 гола. 
 
В 39-ата минута Агуеро накара Поуп да спасява нов негов удар, но малко след това Де Бройне сбърка и Скот Арфийлд получи възможност да стреля, само че след удара му се получи рикошет във Фернандиньо и до гол на се стигна.
 
В добавеното време на полувремето Кун получи възможност да увеличи аванса на своя тим, след като се оказа на чиста позиция, но Поуп по фантастичен начин спаси удара му с крак. Добавката пък бу блокирана от Тарковски и в крайна сметка паузата дойде при аванс за Сити от 1:0. 
 
След нея ситуацията на терена не се промени особено, като домакините запазиха доминацията си при притежанието на топката, но ветровитото време дааваше надежди и на Бърнли. Така в 53-ата минута се получи хаос в наказателното поле на домакините след центриране, Делф изби топката в ръката си и гостите поискаха дузпа, но не получиха такава. 
 
В 58-ата минута Давид Силва стреля неточно от добра позиция, след като имаше възможност да потърси комбинация със Сане и Агуеро, но не го направи и определено сякаш сбърка. Малко след това Агуеро не се възползва от подаване на Уокър  и не успя да вкара. 
 
Близо четвърт час преди края на редовното време Сити нанесе гросмайсторски двоен удар в рамките на три минути чрез Лерой Сане, който първо асистира на Николас Отаменди, а след това сам офирми крайния резултат след подаване на Кевин Де Бройне.
 
 
Манчестър Сити – Бърнли 3:0
 
1:0 Агуеро 30 дузпа
2:0 Отаменди - 73'
3:0 Сане - 75'
 

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Делф, Фернандиньо (78 Туре), Де Бройне (80 Гюндоган), Д. Силва, Б. Силва, Сане, Агуеро (76 Жезус) 

Бърнли: Поуп, Лоутън, Тарковски, Мий, Уорд, Дефур (84 Уестууд), Корк, Арфийлд, Брейди, Хендрик (71 Гудмундсон), Ууд (19 Барнс)