Манчестър Сити продължи победния си ход във Висшата лига, след като срази Арсенал с 3:1 у дома и вече има 31 точки, като е загубил само 2 до момента в 11 мача и остава убедително начело. 
 
Небесносините спечелиха след голове на Кевин Де Бройне, Серхио Агуеро и Габриел Жезус и макар и като цяло да бяха по-добри, към вторите им два гола гостите имаха сериозни претенции. 
 
Арсенал остава с 19 точки, губейки за 4-и път в 6 гостувания до момента от първенството. Толкова лоша статистика на този етап от кампанията отборът за последно имаше през 1971-а година. 

За домакините Серхио Агуеро бе предпочетен пред Габриел Жезус, а Рахийм Стърлинг стартира вместо Бернардо Силва. Новината в състава на Арсенал бе оставянето на Александър Лаказет на пейката. Алекс Айоби стартира, а Алексис Санчес водеше нападението. 

 
Двубоят започна двуостро, като в 3-ата минута домакините организираха опасна контра след корнер на съперника, но Де Бройне не успя да взаимодейства точно с Агуеро. Лондончани отговориха с изстрел на Айоби над вратата, а и спечелиха няколко корнера, така че началото бе добро за тях. 
 
В 12-ата минута Гражданите пропуснаха нова добра възможност. Сане се измъкна зад защитата отляво и потърси Стърлинг от другата страна, но пред врата английският национал не успя да достигне и да засече. В крайна сметка обаче, логичното се случи в 19-ата минута. 
 
Първо удар на Де Бройне бе избит от Чех, но атаката продължи. Белгиецът направи двойно с Фернандиньо, напредна и с много точен удар по диагонала реализира, за да даде аванс на своя тим. Останаха някои въпросителни за намесата на Чех, но като цяло ударът бе много прецизен. 
 
Последваха минути без сериозни ситуации, като Артилеристите определено трудно създаваха положения. Няколкото обещаващи положения бяха опропастени заради лоши отигравания в решителната фаза на атаката. В 35-ата минута Стърлинг не успя да подаде точна на Сане в ситуация двама на един и опасността премина. След това пък Кошчелни едва не си отбеляза автогол след подаване на Уокър отдясно, но Чех успя да се намеси. 
 
Все пак в добавеното време на първата част Арсенал бе близо до гол. Санчес овладя дълго подаване и пусна вляво към спринтиралия Рамзи. Той успя да стреля в близкия ъгъл през Стоунс, но Едерсон показа отличен рефлекс, за да спаси и така паузата дойде при аванс за Ман Сити. 
 
Скоро след почивката положението за Арсенал сериозно се влоши, защото домакините спечелиха дузпа. Фернандиньо даде отличен пас зад защитата към спринтиралия Стърлинг, който направи добро докосване и бе на път да се измъкне, но Монреал го блокира с тяло, използвайки и ръката си. Майкъл Оливър посочи бялата точка, а Агуеро реализира с помощта на гредата. 
 
Всичко вървеше в полза на домакините, но в 56-ата минута Едерсон притесни Небесносините, след като изпусна топката след удар на Айоби, а след това Рамзи го изблъска и реферът отсъди правилно нарушение. 
 
Венгер реагира, като пусна в игра Александър Лаказет и това скоро даде резултат. В 65-ата минута Айоби пусна към Рамзи, който намери отлично французина, който стреля и преодоля Едерсон с удар през краката, за да върне интригата. 
 
Последва обаче отлично спасяване на Петр Чех след корнер, когато Жезус стреля към вратата му. Като цяло лондончани не успяха да използват момента и в 74-ата минута бяха наказани, макар и попадението да бе нередовно. 
 
Фернандиньо намери Силва в назазателното поле, но испанецът бе в тънка засада. Лайнсменът не  реагира и последва подаване пред вратата, където от чиста позиция Жезус направи 3:1. 
 
Манчестър Сити – Арсенал 3:1
 
1:0 Де Бройне 19
2:0 Агуеро 50 дузпа
2:1 Лаказет 65
3:1 Жезус 74
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаменди, Делф, Фернандиньо, Д. Силва, Сане (86 Б. Силва), Де Бройне, Стърлинг (78 Гюндоган), Агуеро (62 Жезус)
Арсенал: Чех, Бейерин, Монреал, Кошчелни, Колашинац, Коклен (56 Лаказет), Джака (78 Уилшър), Рамзи, Йозил, Санчес, Айоби (78 Жиру)