Манчестър Сити неочаквано трудно записа пета поредна в Шампионската лига, след като Рахим Стърлинг вкара късен гол и осигури трите точки срещу Фейенорд след 1:0 в мач от група F. 
 
Успехът гарантира първото място в групата на Гражданите, които имат 15 точки и остават без загуба през сезона. Равенството също щеше да им стигне, тъй като в другия мач Шахтьор загуби от Наполи. 
 
Холандците се бореха здраво и бяха на път да спечелят първата си точка в надпреварата, но не успяха да удържат равенството и така остават без актив до момента.   

В състава на домакините очаквано имаше доста промени, които бяха 7 на брой. Отаменди се завърна след наказание, Гюндоган, Туре и Бернардо Силва започнаха, а Агуеро водеше атаката. 

 
Началото бе спокойно, като домакините владееха повече топката, но чисти положения липсваха. Гостите опитаха атака в 8-ата минута, но ударът на Бергхаус бе блокиран от защитник. 
 
Гражданите все пак вдигнаха оборотите и в 14-ата минута Бернардо Силва бутна с глава топката от ръцете на вратаря Джоунс, но реферът отсъди нарушение. Последва пак неубедителна намеса на стража, който не бе сигурен при центриране на Уокър. 
 
Гостите понатрупаха увереност и топката премина близо до целта след удар на Бергхаус и рикошет. При корнера Тапиа опита да засече на близката греда, но защитата се справи. 
 
В 20-ата минута Агуеро се измъкна отдясно и подаде пред вратата. Стърлинг успя да стигне до топката на далечната греда и я върна в опасна позиция, но Джоунс се справи. Последва точен удар на Кун, който стражът на Фейенорд улови. 
 
Аржентинецът опита да спечели дузпа в една ситуация, когато бе притиснат от Амрабат, но реферът замълча, а и сякаш бе прав. Последва неубедителна намеса и на вратаря на Сити – Едерсон, който в една ситуация не успя да  овладее и топката се оказа в Бьотиус. Вратарят атакува противника си, който падна на земята, но без да последва отсъждане от рефера. 
 
В 31-ата минута Гюндоган стреля неточно, а след това Агуеро прати топката над вратата с глава след центриране на Де Бройне. Натискът на домакините се засилваше, но в 36-ата минута Ларсон стреля опасно от гостите, но покрай вратата. 
 
Последва поредната рискована намеса на Едерсон и в крайна сметка паузата дойде може би изненадващо при 0:0, като реално положенията не бяха кой знае колко много. 
 
Скоро след паузата холандците едва не си отбелязаха автогол, когато Ван Беек стигна пръв до центриране на Бернардо Силва и отклони топката, която профуча много близо до вратата. 
 
Далечните удари на Гражданите също не се получаваха и след като Де Бройне за пореден път не бе прецизен при подобно положение, отстъпи мястото си на Габриел Жезус. 
 
Яя Туре бе близо до гол от свободен удар преди в 69-ата минута гостите да контраатакуват и Бергхаус да получи на добра позиция и да стреля, но Едерсон показа отличен рефлекс и изби над вратата. 
 
В 74-ата минута Агуеро пропусна чисто положение, когато овладя на гърди подаване на Силва, обърна се и стреля. Той обаче не бе напълно прецизен и отново топката премина прокрай вратата. 
 
Минутка по-късно 17-годишният Фодън стана най-младият играч в историята на Сити записал участие в двубой от Шампионската лига, когато замени Туре. 
 
В крайна сметка в 88-ата минута Сити се докопа до победата. Гюндоган изведе отлично спринтиралия Стърлинг, който много технично копна топката над излезлия напред Джоунс и така осигури триумфа, разписвайки се в 4-и пореден двубой от турнира. 
 
Манчестър Сити – Фейенорд 1:0
 
1:0 Стърлинг 88
 
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Мангала, Отаменди, Данило, Гюндоган, Туре (75 Фодън), Де Бройне (64 Жезус), Б. Силва, Стърлинг, Агуеро
Фейенорд: Джоунс, Ван Беек, Хапс, Дикс (73 Нюикооп), Тапиа, Вилена, Амрабат, Тоорнстра, Бьотиус (70 Йоргенсен), Ларсон, Бергхаус (82 Башачъкоглу)