Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола не пропусна да похвали отбора си след поредната трудна победа, дошла след късно попадение. 

Давид Силва донесе успеха над Уест Хям вчера с 2:1, като се разписа в 83-ата минута, като това бе 12-ият гол, който отборът вкарва в последните 15 минути на мачовете си през този сезон. 

Заради късните попадения Гражданите вече са сравнявани с Манчестър Юнайтед от времената на сър Алекс Фъргюсън, когато Червените дяволи редовно печелеха с късни голове. 

„Бих предпочел да сме си гарантирали победата по-рано, но това все пак е Висшата лига. Чух за „времето на Фърги“ и макар и да не съм бил тук тогава, зная какво се има предвид. Ние просто не се предаваме и се борим до последно. Не мога да критикувам противниците, когато те предпочитат да се защитават. Това просто ни затруднява“ заяви Гуардиола. 

„Срещу Уест Хям имахме проблеми до почивката, когато не успяхме да създадем достатъчно добри положения. След паузата се подобрихме и заиграхме по-бързо. След това трябваше да проявим търпение. Влизането на Габриел също бе ключово“ добави той.