Героят за Манчестър Сити от победата над Уест Хям – Давид Силва е под съмнение за градското дерби с Юнайтед, потвърди притеснено Пеп Гуардиола. 

Испанецът донесе трите точки за Гражданите с късно попадение, но след това се оказа, че има здравословни проблеми и участието му в сблъсъка не е сигурно. Той очаквано не пътува с отбора за Украйна и остана да се възстановява в Англия. 

„Давид почувства някакви проблеми в последните минути. Направихме му прегледи, но не мога да кажа дали ще играе или не. Сега просто го оставихме да се възстановява в Манчестър” заяви Гуардиола, който не разкри повече подробности за състоянието на халфа. 

„Става дума за някакъв дискомфорт, който е почувствал в края на мача, дори още преди да отбележи. Дано да се оправи за неделя, но нямаше смисъл да рискуваме с включването му утре” добави Пеп. 

Давид Силва е една от ключовите фигури в състава на Сити, като има 2 гола и 8 асистенции на сметката си във Висшата лига, а заради силното си представяне наскоро удължи и договора си с клуба.