Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити, двубой от 32-ия кръг на Висшата лига, стадион "Олд Трафорд", Манчестър. 21:45 часа българско време.

Групата на Ман Юнайтед за мача:

Вратари: Де Хеа, Линдегард

Защитници: Рафаел, Евра, Фърдинанд, Джоунс, Бютнер, Евънс, Смолинг

Полузащитници: Гигс, Карик, Йънг, Клевърли, Флетчър, Валенсия, Кагава, Фелаини, Янузай, Нани, Мата

Нападатели: Руни, Уелбек, Ернандес

Контузени: Ван Перси
Наказани: Видич
 

Групата на Ман Сити за мача:

Вратари: Харт, Пантилимон

Защитници: Сабалета, Демикелис, Лескът, Боята, Коларов, Клиши, Компани

Полузащитници: Силва, Насри, Навас, Милнър, Туре, Фернандиньо, Гарсия

Нападатели: Негредо, Джеко, Йоветич

Контузени: Настасич, Агуеро, Ричардс
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Манчестър Юнайтед постигна две победи в последните си две срещи и отборът понатрупа самочувствие, но истинският тест пред тима ще бъде днес. Критиките към Дейвид Мойс понамаляха, след като отборът стигна до 3:0 над Олимпиакос и се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, а след това нанесе тежък удар върху Уест Хям на "Ъптън Парк" и победи с 2:0.

Проблемите пред Юнайтед са сериозни, тъй като извън игра е Робин ван Перси, който е контузен, както и наказаният капитан Неманя Видич, който също ще пропусне срещата.

За Сити аут заради контузии са Настасич, Агуеро и Ричардс, но Компани се завръща в групата за двубоя, след като изтърпя наказанието си.

"Гражданите" имат предимство в последните пет дербита на Манчестър, като са постигнали 3 победи, а освен това отборът е записал и 2 загуби на сметката си.

За последно Юнайтед успя да надделее над своя градски съперник на 9-и април 2012 година, когато стигна до успех с 3:2 при визитата си на "Етихад Стейдиъм".

Домакините имат 3 победи и 2 загуби за последните си 5 мача от всички турнири, а Сити е записал абсолютно същите показатели в последните си пет мача.

Въпреки фактора домакинство, Сити е фаворит за успеха днес, тъй като отборът се представя цялостно много по-добре от Юнайтед.

Oсвен това днешният мач е шанс за "Гражданите" да се доближат до лидера в класирането Челси, който има 6 точки преднина пред манчестърци.

"Червените дяволи" пък са на незавидното 7-о място в класирането към днешна дата, като отборът има илюзорни шансове за топ 4, но вероятността да пробие там е нищожна.

Нашата прогноза за манчестърското дерби е успех за Сити с два гола.

Резултат: Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 0:2