Бившият играч на Манчестър Юнайтед, а сега телевизионен анализатор – Гари Невил призна, че в момента градският съперник Сити е над всички във Висшата лига. 

Небесносините поставиха рекорд, печелейки 14-а поредна победа и то на стадиона на големия си местен съперник „Олд Трафорд“ и имат комфортна преднина от 11 точки. 

„Мисля, че Сити бе просто на друго ниво, в сравнение с Юнайтед. До почивката домакините изглеждаха притеснени, когато владееха топката, а след нея просто нямаха качество“ заяви Невил. 

„Много е трудно да направиш това, което направи Сити. Те победиха Челси като гости убедително, сега спечелиха и срещу Юнайтед показвайки авторитет и увереност. Головете бяха леки и Жозе ще има защо да се ядосва, но не са много отборите, които са дошли на този стадион в последните 30 години и са доминирали така“ добави той. 

„В един момент дори видях някои фенове на Юнайтед да аплодират играчите и мениджъра на съперника. Привържениците на домакините си тръгнаха с ясното съзнание, че по-добрият тим спечели. Разликата можеше и да е по-голяма“ каза още Невил.