Пеп Гуардиола очаквано остана много доволен от победата над градския съперник Юнайтед с 2:1, която даде аванс от 11 точки на Сити в класирането, но също не се изненада и от коментарите на Жозе Моуриньо, който след мача обвини съдията, че не е дал дузпа за отбора му. 

„Миналия сезон бе абсолютно същото. Спечелихме на този стадион, а след това се коментираше само съдията. Сега отново бе така, а и още преди мача се говореше за рефера“ заяви Гуардиола, който отхвърли обвиненията, че играчите му падат лесно на земята, което отново бе казано от Моуриньо. 

„Не е вярно. Изобщо не е вярно. Ние сме честен отбор, който доминира по отношение на владението на топката, а това означава, че искаме да играем. Дойдохме тук с тази мисъл и го направихме, така че съм доволен“ добави той. 

„Мисля, че играхме невероятно. На „Олд Трафорд“ искахме да бъдем търпеливи, изчакахме точния момент и действахме умно. Контролирахме контраатаките им и дългите топки. Щастливи сме, защото това бе невероятно важен мач“. 

„Определено трябваше да спечелим по-убедително. Момчетата показаха характер, а начинът, по който играхме е от голямо значение за увереността ни. Имаме добър аванс, но все още е декември и няма как да станем шампиони сега. Разликата обаче е добра“ изтъкна още Гуардиола.