Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че той е окуражил играчите си да празнуват бурно след победата над Юнайтед в неделя. 

Радостта на Гражданите след успеха с 2:1 провокира инцидент между двата отбора, при който едва не се стигна до сбиване и в момента случаят се разследва от Футболната асоциация. 

Небесносините пуснали силна музика в съблекалнята и оставили вратата отворена, което очаквано вбесило Жозе Моуриньо, който призовал за уважение и това довело до напражението. 

„Аз окуражавам играчите да празнуват, но разбира се това да става в съблекалнята и да показват уважение към съперниците. В крайна сметка обаче, когато загубиш трябва да го приемеш, а когато победиш трябва да празнуваш” заяви Гуардиола преди утрешния сблъсък със Суонси. 

„Аз бях този, който ги подтикна да ликуват в онзи момент, но помежду си, тъй като футболът носи радост. Не беше обаче нищо по-различно, в сравнение с мача със Саутхемптън. Ние бяхме щастливи, защото спечелихме дерби с Юнайтед, така че го отпразнувахме” добави той.