Манчестър Сити победи Суонзи с 4:0 в двубой от 17-ия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Либърти Стейдиъм".

Футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола постигнаха 15-а поредна победа в първенството и задминаха постижението на Арсенал от 2002 година, когато "артилеристите" записаха 14 последователни успеха.

След тази победа Сити продължава да лети към титлата в първенството, след като вече е с актив от 49 точки. Суонзи пък копае дъното на таблицата с 12 пункта.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OVxkmWC_O98" frameborder="0" gesture="media" allow="encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Гостите започнаха агресивно двубоя и пропуснаха няколко добри възможности. В 6-ата минута Серхио Агуеро се впусна през центъра до самото наказателно поле и отправи бомбен удар, който премина на сантиметри от дясната греда.

Минута по-късно вратарят на Суонзи Лукаш Фабиански си спечели аплодисментите на публиката. Стражът се намеси по великолепен начин, за да извади далечен удар, отправен от Фернандиньо.

В 27-ата минута Давид Силва откри резултата. Испанецът се възползва от пространството, което беше оставено в наказателното поле, засичайки по атрактивен начин добро центриране на Бернардо Силва отдясно.

В 30-ата минута Агуеро бе близо до второ попадение за Сити. Аржентинецът се нагласи и отправи удар от границата на пеналтерията към долния ляв ъгъл, но Фабиански улови с лекота.

Четири минути по-късно "гражданите" увеличиха преднината си. Кевин де Бройне достави топката в мрежата от перфектно изпълнен свободен удар.

В 39-ата минута Рахим Стърлинг получи добро подаване извън наказателното поле, нанесе удар от добра позиция, но той беше пресечен от защитник. Манчестър Сити спечели корнер.

В следващите минути футболистите на Сити продължиха да доминират в срещата с умопомрачителните 77/23 процента притежание на топката, но първото полувреме приключи без повече голове. 

През втората част "гражданите" продължиха да диктуват събитията на терена. В 51-ата минута Агуеро отправи обещаващ удар след страхотно солово действие, но Фабиански осуети опита му с великолепно спасяване.

Секунди след това резултатът стана класически. Рахим Стърлинг постави топката на тепсия за Давид Силва, който с лекота отбеляза с удар отблизо.

В 63-ата минута Агуеро мина на слалом  през защитата на Суонзи и стигна пред самия вратар, след което замахна, сякаш ще шутира, но последвалото му отиграване прати топката на косъм от целта.

В 72-ата минута Стърлинг получи прекрасно подаване по трева и се озова в добра позиция в наказателното поле, но позволи на Ван дер Хоорн да му открадне топката.

В следващите минути футболистите на Манчестър Сити демонстрираха любимите на Гуардиола къси подавания, изчаквайки откриването на съперниковата защита да допусне грешка.

Това се случи в 85-ата минута. След многото пропуски в мача Серхио Агуеро най-накрая успя да се разпише. Аржентинецът използва техниката си и нахлу в наказателното поле, отправяйки хубав удар по диагонала, който Фабиански не успя да отрази. 

Суонзи - Манчестър Сити 0:4

Голмайстори: Давид Силва (27, 52), Кевин де Бройне (34), Серхио Агуеро (85)

Суонзи: Фабиански, Ноутън, Ван дер Хоорн, Моусън, Олсън, Ки, Меса, Карол (Ейбрахам 46'), Аю, Бони (Фер 73'), Дайър (Нарсинг 65')
Мениджър: Пол Клемент

Манчестър Сити: Мораеш, Данило, Мангала, Отаменди, Делф (Зинченко 73'), Фернандиньо (Яя Туре 58'), Д. Силва, Де Бройне (Гюндоган 77'), Б. Силва, Стърлинг, Агуеро
Мениджър: Пеп Гуардиола

Суонзи, стадион "Либърти Стейдиъм"
Съдия: Антъни Тейлър