Противоречиви новини се появиха около трансфера на младия сърбин Адем Ляич в Манчестър Юнайтед.

18-годишният футболист на Партизан бе част от сделката за 16.5 милиона лири, при която преди година на "Олд Трафорд" премина Зоран Тошич.

Очакваше се Ляич да пристигне в Манчестър през зимния трансферен прозорец. Сега обаче "Червените дяволи" са размислили и вече нямат желание да взимат младия сърбин.

Предполага се, че английският клуб има клауза, според която да развали контракта.

"Имахме опцията да го купим, но след като следихме внимателно развитието му през последните 12 месеца и взимайки предвид броя на млади играчи, които се появяват от нашата школа, решихме да не осъществяваме трансфера", е казал говорител на Манчестър Юнайтед, цитиран от Скайспортс.

Президентът на Партизан Драган Джурич обаче заяви, че все още никой не му е съобщавал за отказа и забавянето идва заради проблеми с работната виза.

"Прочетох в медиите за възможността Адем Ляич да не отиде в Манчестър. Всичко това са само спекулации", заявил Джурич пред сръбските медии.

"Истината е, че Манчестър все още не е уредил работни визи за играча, но до този момент не сме получили отказ. Може би спекулациите в медиите идват от това, че те са във финансова криза. Но повярвайте ми - няма нищо официално".

Агентът на играча Младен Фуртала също остава оптимист за трансфера.

"Доколкото знам, единственият проблем е работната виза. Манчестър могат да решат този проблем много бързо. Журналисти ми се обаждаха и ме питаха какво става. Но аз съм уверен, че всичко ще е наред и през януари Ляич официално ще е играч на Манчестър Юнайтед".