Димитър Бербатов вкара първия хеттрик за играч на Манчестър Юнайтед срещу Ливърпул от 64 години насам, след което обяви, че ще се наслади на спокойна вечер със семейството си.

Стан Пиърсън през 1946 г. беше последният играч на червените дяволи, който се разписа на три пъти във вратата на вечния съперник от Мърсисайд. Днес обаче Митко се разписа на три пъти във вратата на червените за победата с 3:2 на "Олд Трафорд".

„Това вероятно беше най-силният ми мач като играч на Манчестър Юн, каза българинът. - Очевидно съм щастлив. Сега ще се прибера у дома с усмивка на лице. Няма да направя нещо специално. Просто ще се прибера да играя с детето си."

Ако третият гол на Берба беше решаващ за победата, второто му попадение беше едно от най-красивите в кариерата му. Той спря центриране на Нани отдясно с гръб към вратата, след което с ножичен удар изпрати топката в мрежата.

„Не можех да си представя, че топката ще влезе във вратата и нямаше как да видя това, призна той. - Когато обаче чух тълпата да крещи, разбрах какво се е случило. Това беше красив гол, но щом топката е попаднала в мрежата, няма значение как е станало това” изтъкна още той.