Манчестър Юнайтед категорично отхвърли всички слухове, за продажба на Уейн Руни през зимата. Както е известно, по-рано днес "Мирър" разпространи "сигурната" информация, че нападателят на клуба ще се раздели с фланелката си, заради скандала със сър Алекс Фъргюсън.

От пресофиса на "червените дяволи" обаче бяха категорични: "Да се предположи, че Уейн Руни ще бъде продаден през януари е пълна глупост."

Наистина асът вбеси Фъргюсън с непремерените си изказвания през седмицата, след като разкри, че никога не е получавал травма в глезена и постави своя мениджър в позицията на лъжец пред цялата общественост.

Шотландският специалист обаче знае как да се оправя с подобни неща, преди да се стигне до бутонките. За момента Руни просто е извън титулярната единадесеторка и според бившият капитан на клуба Стийв Брус, това е най-доброто за него.

"Фъргюсън е точният човек да се справи с това. Странно, че дори изобщо го обсъждаме, защото съм убеден, че той го е направил, за да предпази момчето", заяви Брус пред Радио 5 на Би Би Си.

"Не мисля, че Уейн ще го разбере в момента, защото е млад, но аз съм убеден, че сър Алекс много пъти го е правил, за да го защити. Той се опитва да опази големия си футболист, да го извади от светлината на прожекторите."

"Всички знаем, че Уейн Руни е фантастичен футболист и за първи път в кариерата му има подобен проблем, но не се залъгвайте - той ще се върне. Той е най-големият талант на тази страна (б.р. - Англия) и трябва да го пазим и да се грижим за него", убеден е Брус.