Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън пое на свои плещи обвиненията към Бербатов за слабата форма, като заяви, че той е главният виновник българина отново да излезе от верния коловоз.

В последния мач Митко дори не бе на резервната скамейка на "червените дяволи", а Уейн Руни се появи за малко на терена при победата с 2:0 над Уигън на "Олд Трафорд".

Решението на Фъргюсън даде старт на поредица от спекулации с бъдещето на българина, като половин дузина отбори бяха посочени като сигурните му дестинации от Нова година.

Сър Алекс обаче е решен да сложи точка на това и обеща, че занапред Бербатов и Руни ще продължат да бъдат основната двойка нападатели на "червените дяволи".

"Променяхме нападателите твърде много в последно време и аз трябва да поема отговорност за това, защото наистина ги променях много. Сега ще търсим по постоянен вид на отбора", закани се Фърги.

"Имаме доста добри опции сред младите ни футболисти, но се надяваме да върнем Руни към най-добрата му форма, а Димитър е свикнал да играе с Уейн", обясни още шотландският тактик.

Относно новата дупка, в която Бербатов изпадна, мениджърът заяви: "В нашето първенство е много трудно да играеш силно всяка седмица. Конкуренцията е зверска и резултатите го доказват."

"Трудно се постига постоянство сред нападателите. Вижте другите клубове, при тях положението е абсолютно същото", категоричен е сър Алекс.

Относно днешното гостуване на "Рейнджърс" на "Айброкс Стедиъм", специалистът заяви: "Намираме се в интересно положение, което трябва да приемем сериозно."

"Трябва ни само една точка, но ако Рейнджърс ни победи, после трябва да бием Валенсия, така че се надявам да продължим формата, която показахме в гостуванията в Шампионската лига."