Димитър Бербатов демонстрира с феноменалното си представяне срещу Блекбърн, че явно това ще бъде неговият сезон във Висшата лига. Нека да погледнем само фактите и да видим, че нашето момче има идеален шанс да завърши сезона като водещ голмайстор на своя отбор.

Той вече има 11 попадения в английския шампионат и със сигурност петте му гола срещу Блекбърн ще му дадат допълнителна увереност да увеличи головата си сметка.

През последните два сезона той се представяше също на високо ниво, но въпреки това критиците му не пропускаха да се заядат с него. Бил мързелив, бил ленив, бил слаб, бил безидеен на терена. Бербо обаче сложи своите критици буквално в малкия си джоб с феноменалното си представяне.

Минаха едва 15 кръга от началото на сезона във Висшата лига, а опитният нападател вече на два пъти записа името си със златни букви в историята на Юнайтед. Хеттрикът му срещу Ливърпул бе нещо, което винаги ще бъде помнено. Та това бе първият хеттрик в дербито от 64 години! Представете си само!

След това дойде преходен момент, последван от няколко мача суша, но Димитър отново изригна - този път срещу Роувърс, за да запише за втори път името си в историята на Юнайтед и английския футбол.

Мисля, че това са достатъчно красноречиви факти, които показват, че това ще бъде сезонът на Бербатов. Още повече, че той не крие желанието си да остане в Юнайтед и да подпише нов договор, тъй като действащият му такъв изтича след година и половина.

През тази кампания Митко е на път да счупи головия си рекорд във Висшата лига, но дали ще успее?

Този въпрос си задават журналистите на Острова, а и тези в България, и никой не смее да даде еднозначен отговор. Мнението на феновете варира - едни са убедени, че Бербо ще влезе в коловоза на редовните попадения, обратно, други считат, че ще минат месеци преди да видим името му сред голмайсторите отново.

Факт е, че ситуация, при която с още два резултатни мача Бербатов става голмайстор на Висшата лига би била много забавна и ще остане в историята, но надали тя е това, което в Юнайтед искат от българина.

Ключовата дума тук е "постоянство". Тя направи Руни полубог през изминалия сезон и тя не може да нареди Бербо до него вече трети сезон. Единствените моменти, в които българинът показва относително постоянство, са мачовете, в които си партнира с поне още един качествен нападател.

Ако погледнем исторически на това твърдение, когато Митко нижеше гол след гол за Тотнъм, заедно с него в атаката блестеше Роби Кийн. Не случайно после и двамата бяха продадени в два гранда.

През първия си сезон с екипа на Юнайтед, благоевградчанинът имаше до себе си Тевес, Руни и Роналдо. Звездна тройка, при наличието на която не е сложно да се озовеш на стрелкова позиция и да се разпишеш. Тогава Бербатов не бележеше толкова, но бе изключително ефективен в граденето на играта и някои добре си спомнят, че бе сред най-ефективните футболисти във Висшата лига след края на сезона.

Истинските мъки за българина дойдоха тогава, когато той беше сам в атаката на Юнайтед. Не един път сме казвали, че Бербатов е диамант във футбола, но не става за капитан и лидер на отбора.

Затова отговорът на въпроса, дали той ще намери постоянство би бил положителен, единствено и само ако Руни намери себе си и двамата отново заиграят в тандем. Без Руни, без добре функционираща  халфова линия, Бербатов просто не може да разкрие потенциала си.

Александър Македонски, Калоян Ангелов

Gol.bg


Ако искате да споделите мнението си по темата, изпратете ни вашият коментар или анализ до рубриката "Читателски писма" и хиляди фенове ще могат да го прочетат.