Бразилският халф на Манчестър Юнайтед Андерсон сложи край на спекулациите около бъдещето си, след като подписа нов договор с клуба, който ще го задържи на "Олд Трафорд" до 2015 година.

Кариоката премина в английския гранд от Порто през 2007 година, но дълго време не успя да се наложи в титулярния състав на "Червените дяволи".

Наскоро той се възстанови от неприятна контузия, която го бе извадила от игра за дълго време, и се завърна с гръм и трясък на терена.

В последно време бразилският национал изнася много силни мачове за Юнайтед и не случайно клубът реши да му предложи нов контракт.

"Това е най-добрият отбор, искам да благодаря на всички за голямата подкрепа, която получих в последните години", заяви Андерсон пред официалния сайт на клуба.

"Очаквам с нетърпение да спечеля много трофеи с Юнайтед, наистина съм много доволен от факта, че подписах нов договор", добави кариоката.

Мениджърът на "Червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън също изрази задоволството си от подписания контракт и призна, че вярва, че Андерсон ще се превърне в много важна част от тима.

"Ние сме много щастливи, че Андерсон подписа нов договор. Той има фантастичен потенциал и е едва на 22 години. Вярвам, че ще се превърне в истински топ играч", отсече шотландецът.