Наставникът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън направи любопитно сравнение между двамата най-добри футболисти в света Лионел Меси и Кристияно Роналдо.

"Кристияно Роналдо беше мой футболист и аз смятам, че той е най-добрият в света", каза Фъргюсън пред клубната телевизия на "червените дяволи".

"Той може да играе еднакво добре с двата крака, има фантастични умения, силен е и е много храбър. Също така играе отлично с глава. Но Меси също е един фантастичен играч", допълва Фърги.

"Трудно е да избереш между двамата играчи. Това може да се реши от хвърляне на монета. Познавам Роналдо много добре, защото работих с него дълго време", продължава шотландецът.

"Зная как той се себераздаваше в тренировките, за да стане най-добрият футболист в света. Така че това натежава в моя избор за него като футболист и като човек", допълва един от най-успешните мениджъри в света на футбола.

"Но ако се вгледате в Меси, ще видите, че той е един много сериозен играч. Той обича да играе футбол. Меси е смел като лъв, защото иска да вземе топката от всяка позиция на терена."

"Меси и Роналдо са различен тип играчи, като и двамата се представят великолепно на терена", завършва сър Алекс Фъргюсън.