Крилото на Манчестър Юнайтед Нани бе избран за играч на сезона от своите съотборници, като португалецът получи своята награда на специална гала вечеря на "червените дяволи".

Събитието се състоя снощи, а Нани остана втори в класацията на феновете за играч на сезона в Юнайтед, като крилото бе много близо до победителя Хавиер Ернандес - само на 1% разлика.

Постижението на Нани е подкрепено от неговите 10 гола и 18 асистенции през сезона, като той е считан от редица анализатори за най-добрия играч на Юнайтед през кампанията.

"Искам да благодаря на своите съотборници. Тази награда означава много за мен", призна Нани.

"Моите съотборници ми помогнаха много през този сезон. Затова сега стоя тук пред вас", допълни при награждаването бързоногото крило.

"Дадох най-доброто от себе си, за да помогна на тима да спечели шампионата и разбира се, сега съм насочил мислите си към това да подобрявам играта си и да работя здраво за това", продължи футболистът.

"Това беше моят най-постоянен сезон за Юнайтед. Всяка година подобрявам играта си, а този сезон беше фантастичен за мен", добави офанзивният играч на "червените дяволи".

"Създадох много голови положения, вкарах повече голове, отколкото през миналия сезон, така че съм много щастлив.  Надявам се другия сезон да се представя още по-добре", завърши Нани.