Халфът на Лос Анджелис Галакси Дейвид Бекъм очевидно не е забравил от къде е тръгнал и все още помни кой му е дал път във футбола.

Бившият капитан на Англия призна, че изключително много уважава сър Алекс, макар че конфликт между двамата бе причината той да напусне Манчестър Юнайтед през миналото десетилетие.

Той открито обяви, че шотландецът му е бил като баща, докато е бил на "Олд Трафорд" по време на кариерата си на Острова.


Бекс имаше възможност да се срещне със своя ментор по време на приятелската среща между звездите на МЛС и Юнайтед, която се игра през нощта и завърши с победа за "Червените дяволи" с 4:0.

"Изкарах наистина много успешни години като футболист, докато играх под ръководството на сър Алекс в Манчестър Юнайтед", коментира Бекс, цитиран от електронното издание "Гол".

"Нямаше да съм това, което съм днес, ако не беше той, защото Фърги бе човекът, който ми даде шанс да опитам от големия футбол. Това стана още докато бях дете на 16-17 години. Той имаше вяра в мен и в другите млади таланти и ни даде път във футбола. Дължа му наистина много. Сър Алекс ми беше като баща в продължение на много години", добави халфът.

"Колкото до повторната ни среща, какво мога да кажа? Разбира се, че за мен бе много емоционален момент да се изправя срещу Манчестър Юнайтед, тъй като все пак този клуб е специален за мен", завърши Спайс Бой.