След като вчера стана ясно, че голяма част от чуждите собственици на отбори във Висшата лига искат да се премахне изпадането от елита, доста футболни хора на Острова настръхнаха срещу идеята.

Сред защитниците на традициите е и мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, който заяви, че това би било "самоубийство".

"Има поне осем отбора от Чемпиъншип в момента, които имат велика история. Какво ще кажете на тези осем отбора, които никога няма да могат да играят във Висшата лига", изригна Фърги пред репортери.

"По този начин им заключвате вратите. Това ще бъде едно истинско самоубийство за останалите отбори в страната, включително и тези, които се състезават в Чемпиъншип", беснее шотландецът.

Специалистът визира двукратния европейски клубен шампион Нотингам Форест, бившият европейски клубен вицешампион Лийдс, както и двата гранда от Шефийлд.

"Всички тези велики отбори стоят в основата на английския футбол от толкова много години. Единственото място, където можеш да реализираш амбициите си и да направиш пари е Висшата лига. Не можеш да отнемеш това на клубовете", завърши Фърги.