Манчестър Юнайтед постигна много важна победа при гостуването си на новака КПР с 2:0.

Двата тима се изправиха един срещу друг в среща от 16-ия кръг на Висшата лига, която се игра на стадион "Лофтъс Роуд" в Лондон.

Гостите бяха по-добрият отбор на терена и заслужено се поздравиха с трите точки в срещата.

Първото  попадение бе дело на Уейн Руни, който се разписа в 53-ата секунда и по този начин даде важна преднина на своя тим в мача.

В 56-ата минута пък Майкъл Карик оформи крайния резултат в този мач.

След двубоя Юнайтед оглави класирането, макар и може би временно, с актив от 39 точки. Манчестър Сити има мач по-малко от "Червените дяволи" и ако надвие Арсенал или направи равенство ще си върне лидерската позиция.

Не може да не се отбележи, че в състава на Юнайтед за този мач се завърна Хавиер Ернандес, който е възстановен от контузията си. Той влезе като резерва. Димитър Бербатов също се завърна в групата, но така и не се появи в игра.


Двубоят започна по невероятен начин за Манчестър Юнайтед и Уейн Руни изведе гостите напред в резултата още в 53-ата секунда.

Луис Антонио Валенсия се възползва от лошо изчистване на топката от страна на противников бранител, след което овладя кълбото и центрира добре, за да може Руни да реализира, засичайки кълбото с глава.

Само две минути по-късно Юнайтед пропусна невероятно положение. Нани намери Дани Уелбек, който бе изведен срещу Черни, но стражът на домакините успя да се намеси добре при удара на младока.

Страхотното представяне на гостите продължи и в 8-ата минута Луиш Нани се справи много лесно с Арман Траоре, след което навлезе в наказателното поле на лондончани, но в крайна сметка топката бе избита в корнер.

Домакините постепенно започнаха да поизравняват играта, но въпреки това допуснаха поредна грешка в средата на терена, която позволи на Майкъл Карик да бъде изведен по перфектен начин, но ударът на полузащитника бе доста слаб и излезе в аут.

В 17-ата минута КПР имаше шанс да изравни. Макий успя да преодолее Евра и намери Джей Ботройд на отлична позиция в наказателното поле, но ударът на последния бе крайно разочароващ.

Шест минути по-късно реферът отмени гол на Дани Уелбек, заради засада, която обаче бе доста спорна, както се видя от видеоповторенията.

Добрата игра на гостите продължи и в 27-ата минута Джони Евънс имаше супер шанс да се разпише, но не успя да намери мрежата на празна врата от 2-3 метра.

Две минути по-късно Юнайтед пропусна ново положение, след като Фил Джоунс пропусна сам срещу вратаря.

Пропуските на гостите продължиха и в 31-ата минута и Валенсия не успя да се разпише. Радек Черни спаси невероятно положение, отбивайки удар на еквадореца.

Секунди по-късно пък и Евънс пропусна, ударът му бе изчистен от голлинията от Форлин.

В 33-ата минута и Де Хеа бе принуден да показва своята класа, отбивайки с крак много силен удар на Хелгусон.

До края на полувремето не се стигна до нищо кой знае колко интересно и в крайна сметка резултатът се запази на почивката при минимална преднина за гостите.

Второто полувреме започна много добре за Юнайтед и гостите направиха няколко пропуска през първите минути от него.

Уейн Руни стреля неточно от добра позиция в 48-ата минута, а две минути по-късно Нани навлезе в наказателното поле, но опитът му да намери свой съотборник удари на камък.

Натискът на Юнайтед продължи и в 56-ата минута Майкъл Карик вкара втори гол за гостите с плътен и нисък удар от дистанция.

Четири минути по-късно гостите имаха възможнот да стигнат и до трети гол, но Уейн Руни пропусна да се разпише от непосредствена близост.

В 62-ата минута Дани Уелбек пропусна поредното положение за Юнайтед пред вратата на противниковия отбор. Той отправи техничен удар, който бе спасен по страхотен начин от Радек Черни.

Секунди по-късно топката се отби в гредата след удар на Джони Евънс, но реферът отсъди нарушение в атака.

В 70-ата минута Фил Джоунс нямаше късмет при изпълнението си и ударът му срещна гредата, а след него пропуск регистрира и Нани.

Като цяло се забелязваше, че Юнайтед буквално се забавляваше на терена по време на срещата.

Няколко минути по-късно Адел Таараб пропусна страхотно положение, след като отправи неточен удар от близка дистанция.

До края на мача не се стигна до повече попадения и в крайна сметка резултатът се запази.

КПР - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2
0:1 Руни 1'
0:2 Карик 56'

КПР: Черни, Габидън, Йънг, Конъли, Траоре, Райт-Филипс (65 - Таараб), Бартън, Фаурлин, Хелгусон (68 - Кемпбъл), Ботройд (76 - Хил), Маки

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Смолинг, Джоунс, Карик, Валенсия, Нани, Руни (78 - Гигс), Уелбек (63 - Ернандес)