Вратарят на Манчестър Юнайтед Андерс Линдегаард преподписа своя договор с клуба до лятото на 2016 година.

28-годишният страж има 13 мача за "червените дяволи", откакто подписа с тима през януари 2011 година. Той дори се пребори за титулярното място с Давид Де Хеа, но контузия в коляното прати датчанина в лазарета.

"Много съм доволен, че подписах нов контракт. Горд съм и доволен, че мениджърът е уверен в моите възможности, предлагайки ми новия договор", каза Линдегаард, цитиран в официалния сайт на Юнайтед.

"Няма друг тим в света, където бих искал да бъда повече, отколкото в Юнайтед. Конкуренцията за титулярни места при нас е голяма, както би трябвало да бъде в клуб като Манчестър Юнайтед. Това обаче ни прави още по-добри футболисти, а и но-силни като отбор."

"За това съм мечтал цял живот и няма нищо друго, което да ме прави по-горд от това да нося фланелката на отбора", допълни вратарят.

"Андерс все още е сравнително млад за вратар и на този пост при нас има голяма конкуренция, което е добре за отбора, но на мен ми създава трудности кого да избера", заяви сър Алекс Фъргюсън.

"Доволен съм, че той подписа нов договор, а също така се радвам да го видя в добра форма по време на лятната ни подготовка, след разочарованието, което Андерс изживя от травмата си в коляното през миналия сезон", завърши Фърги.