Манчестър Юнайтед напомни за най-добрите си години и стигна до фантастичен обрат срещу Саутхямптън. "Червените дяволи" губеха в резултата с 0:1 и 1:2, но стигнаха до обрата в последните минути и победиха с 3:2.

Мачът бе от 3-ия кръг на Висшата лига, а в герой за "Червените дяволи" се превърна Робин ван Перси, който бе точен в 22-ата, 87-ата и 91-ата минути.

Попаденията за домакините вкараха Уолдън в 16-ата минута и Шнейдерлин в 55-ата минута.

След този мач Юнайтед има 6 точки след 3 изиграни кръга.

Интересно е да се отбележи, че този мач бе юбилеен за сър Алекс. Шампионатна среща номер 1000 за шотландеца начело на Юнайтед.



Срещата започна по-добре за домакините и в 16-ата минута те успяха да стигнат до така желаното попадение, което бе дело на Рики Ламбърт.

Той засече прекрасно центриране на Пънчън с глава и не остави шансове на Линдегард да реагира.

Гостите обаче бързо отвърнаха на удара след гол на Робин ван Перси в 22-ата минута.

Холандецът бе намерен от Валенсия в наказателното поле, след което си свали топката на гърди и с мощен удар не остави шансове на противниковия вратар да реагира.

Като цяло положенията през първото полувреме изобщо не бяха толкова много и до края на частта двата тима така и не успяваха да създадат нещо кой знае колко интересно.

В крайна сметка не се стигна до повече попадения през първото полувреме и резултатът се запази.

Второто полувреме започна добре за Юнайтед и в 48-ата минута гостите можеха да стигнат до второ попадение.

С помощта на Робин ван Перси, Шинджи Кагава успя да вземе топката и да стреля от 15-16 метра, но кълбото мина встрани вратата на противника.

Домакините обаче направиха стабилна атака само три минути по-късно и се стигна до силен удар на Пънчън, който рикошира в тялото на Майкъл Карик.

Юнайтед пропусна страхотна възможност да реализира. В 55-ата минута Келвин Дейвис направи много сериозна грешка при изнасянето и гостите овладяха топката, след което се стигна до хубав пас към Ван Перси на границата на наказателното поле. Холандецът обаче отигра много лековато положението и прати топката в аут.

Секунди по-късно Шнейдерлин реализира и Саутхямптън поведе с 2:1 в резултата.  В ситуацията Патрис Евра се подхлъзна, въпреки че щеше да стигне пръв до топката, и непокритият футболист на домакините без проблем реализира с глава след едно перфектно центриране.

Страхотната игра на "Светците" продължи и в 60-ата минута Пънчън се подигра с Евра и отправи много силен удар от малък ъгъл, но само вещата намеса на Линдегард спаси Юнайтед от трети гол.

Саутхямптън тотално премаза клетите гости. В 59-ата минута Рафаел с глава изби една топка пред погледа на Пънчън, а след това Линдегард се намеси при удар на Лалана.

В 62-ата минута Пънчън отправи поредния си удар към противниковата врата, но този път бе доста по-неточен.

Влезлият току що като резерва Пол Скоулс с прекрасен пас изведе Ван Перси секунди по-късно. Ударът на холандеца обаче бе париран от стража на противника.

В 67-ата минута Рики Ламбърт навлезе сам в наказателното поле и с прекрасен пас опита да намери Уърд-Проус, който бе на косъм да стигне до топката и да вкара, но Рио Фърдинанд в последния момент изби кълбото.

В същата минута Юнайтед стигна до дузпа, след като Хойвелд влезе с бутоните отзад в краката на Ван Перси. И въпреки, че игра с  топката, дузпа в ситуацията наистина имаше.

Холандецът застана зад топката, но не успя да вкара дузпата. Той се опита да копне топката по средата, но не успя да вкара, тъй като стражът на домакините улови топката.

Няколко минути по-късно Ван Перси отправи хубав удар, който обаче премина над вратата. През следващите минути Юнайтед натисна своя опонент, но не се стигна до нищо интересно.

В 87-ата минута Ван Перси вкара втория си гол в мача и се реваншира за изпуснатата дузпа. В ситуацията Рио Фърдинанд игра с глава при едно центриране, но топката срещна страничната греда. При добавката обаче Ван Перси бе точен.

Четири минути по-късно обратът стана факт! Робин ван Перси оформи своя хеттрик и показа, че си струва всяко пени от 24-те милиона паунда. След едно страхотно центриране холаднецът с глава прати топката в горния ъгъл и оформи крайния резултат.

САУТХЯМПТЪН - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 2:3
1:0 Ламбърт 16'
1:1 Ван Перси 22'
2:1 Шнейдерлин 55'
2:2 Ван Перси 87'
2:3 Ван Перси 91'

САУТХЯМПТЪН: Дейвис, Клайн, Фонте, Хойвелд, Фокс, Пънчън (74 - Маюка), Стивън Дейвис, Шнейдерлин, Уърд-Проус, Лалана (79 - Родригес), Ламбърт (74 - Ди Прадо)

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Линдегард, Рафаел, Кагава (61 - Нани), Фърдинанд, Видич, Евра, Валенсия, Клевърли (61 - Скоулс), Карик, Уелбек, Ван Перси