Манчестър Юнайтед постигна фантастичен обрат срещу Нюкасъл Юнайтед у дома и стигна до успех с 4:3 в мач от 19-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Олд Трафорд".

Гостите на три пъти повеждаха в резултата - с попадения на Пърч в 4-ата минута, автогол на Джони Евънс в 28-ата минута и попадение на Сисе в 68-ата минута.

Все пак обаче домакините обърнаха и стигнаха до успеха с голове на Евънс в 25-ата минтуа, Евра в 58-ата минута, Ван Перси в 71-ата минута и Ернандес в 90-ата минута.

След този мач Юнайтед е лидер в класирането с актив от 46 точки, на 7 пред втория Манчестър Сити, който се издъни срещу Съндърланд.

Обратът е шести за Юнайтед от началото на сезона във Висшата лига.



Срещата започна страхотно за гостите и в 4-ата минута Нюкасъл изненадващо откри резултата.

Демба Ба отправи удар по земя, но Давид Де Хеа изби нескопосано топката и тя попадна в краката на Джеймс Пърч, който просто я довкара във вратата.

Последният вкара топката в опразнената врата от един метър и даде аванс на "Свраките". Атаката на Нюкасъл пък започна след грешка в халфовата линия на домакините.

Авансът вдъхнови "Свраките" и те можеха да стигнат и до второ попадение. В 8-ата минута Гаел Бигиримана се озова в наказателното поле на домакините и понечи да отправи удар, но в последния момент топката му бе избита от Скоулс.

Футболистите на Юнайтед постепенно започнаха да се възстановяват от шока след ранния гол и създадоха две последователни атаки, от които се стигна до центрирания на Ернандес и Валенсия, но нямаше кой да засече топката в наказателното поле.

В 14-ата минута Юнайтед създаде най-опасното си положение от началото на мача. Скоулс центрира перфектно към намиращия се на далечната греда Валенсия. Еквадорецът обаче опита да търси свой съотборник с пас по въздуха. Стражът на Нюкасъл обаче бе на мястото си.

Домакините не успяха да намерят играта си през следващите минути и изпитваха сериозни затруднения. В 17-ата и 18-ата минута пък Нюкасъл създаде още две ситуации, като и при двата случая Демба Ба стигна до изстрели, които обаче срещнаха телата на футболисти на Юнайтед.

В 23-ата минута Ернандес можеше да реализира при едно центриране на Гигс, но бранителите на Нюкасъл си свършиха работата.

Две минути след това все пак Юнайтед изравни резултата след попадение на Джони Евънс. При едно центриране от фаул, топката стигна до Ернандес, но неговият удар бе спасен от вратаря. При добавката Евънс успя да реализира от един метър на опразнената врата.

Нюкасъл можеше бързо да си върне аванса, но Демба Ба стреля неточно от много удобна позиция от 20 метра.

Шоуто на "Олд Трафорд" стана пълно, след като в 28-ата минута Нюкасъл вкара втори гол.

Симпсън отправи силен удар от 15-ина метра, а Джони Евънс си вкара топката в собствената врата.

Първоначално попадението бе отменено от страничния съдия, според който Папис Сисе е бил в засада и въпреки, че не е играл с топката, той е повлиял на играта. 

След консултация с главния рефер обаче попадението все пак бе зачетено и Нюкасъл отново стигна до аванс. 

Преди този сезон Юнайтед имаше в актива си 7 автогола за 20 сезона във Висшата лига. Само през тази кампания обаче отборът футболистите на "Червените дяволи" са си вкарали 4 автогола.
 

В 33-ата минута Дани Симпсън направи страхотен пробив в наказателното поле и навлезе в пеналтерията, но ударът му бе разочароващ и излезе в аут.

В следващите минути гостите продължиха с добрата си игра и в 36-ата минута Давиде Сантон също пробва удар от дистанция. Този път обаче Де Хеа бе на мястото си.

Домакините доста се затрудняваха със създаването на опасни атаки. Все пак обаче в 39-ата минута Патрис Евра можеше да изравни. Той засече с глава центриране на свой съотборник, но ударът му бе спасен от Тим Крул.

В същата минута гостите получиха страхотна възможност да вкарат трети гол, след като Ернандес фаулира Марво в близост до дъгата. Зад топката застана Силван Марво. Ударът му от фаула бе страхотен, а топката срещна горната греда.

До края на полувремето не се стигна до нищо кой знае колко интересно, Робин ван Перси изпрати топката в аут след удар от фаул в 43-ата минута, който бе на около 25 метра от вратата.

Второто полувреме започна с натиск на Юнайтед и в 49-ата минута резултатът можеше да бъде изравнен.

Ернандес видя Карик по фланга, след което халфът центрира за Ван Перси. Ударът на холандеца от близка дистанция обаче изненадващо бе неточен и топката излезе в аут.

В 53-ата минута обаче и Нюкасъл показа зъби. Сисе центрира добре за Ба, но при удара на последния топката се отби в тялото на Рио Фърдинанд и излезе в корнер.

Секунди след това Ернандес бе намерен в наказателното поле на гостите и понечи да отправи удар, но бе париран от Колочини в последния момент.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае интересно и головите опасности липсваха.

В 58-ата минута Юнайтед изравни резултата след попадение на Патрис Евра. Френският национал реализира след много хубав удар от дъгата, който влезе в долния ляв ъгъл на вратата на Крул.

Домакините натиснаха противника си през следващите няколко минути в търсене на пълен обрат. В 63-ата минута обаче Нюкасъл отново можеше да излезе напред резултата, ако Ба бе засякъл хубаво центриране на Марво в наказателното поле.

Точно две минути след това Крис Смолинг бе на път да се превърне в герой за домакините. Той стигна до топката след хубаво центриране на Райън Гигс в наказателното поле, но при удара му топката се отби в противников футболист и излезе в корнер. 

След това Ван Перси проби в наказателното поле и понечи да стреля, но бе спрян от Сантон в последния момент.

В 68-ата минута гостите сензационно поведоха за трети път на "Олд Трафорд". Този път попадението бе дело на Папис Сисе. Сенегалецът получи страхотен пас от Габриел Обертан около пеналта, след което нападателят директно с прекрасен удар изпрати топката в мрежата на домакините.

Отново в отбраната на Юнайтед имаше грешка и определено бранителите имат вина и за третото попадение на гостуващия тим.

Юнайтед реагира като ужилен и в 71-ата минута Робин ван Перси изравни за 3:3. Холандецът първоначално отправи мощен удар от дъгата, но Крул изби топката. След това тя отново стигна до лалето и този път той бе точен и реализира за равенството.

В 73-ата минута домакините бяха изключително близо до фамозния обрат. Ернандес излъга вратаря на гостите и имаше ъгъл да довкара кълбото в опразнената врата, но се засуети и топката му бе отнета.

Пет минути по-късно съдията ощети Юнайтед. При удар на Ернаднес, топката удари Колочини в ръката. От повторенията се видя, че има изгледи, че фаулът е на границата на наказателното поле.

В 80-ата минута Ван Перси бе намерен по страхотен начин от Майкъл Карик, но холандецът прати топката на сантиметри от страничната греда.

Юнайтед направи още един пропуск, след като минута по-късно Ернандес от невероятно положение прати топката в страничната греда. Валенсия центрира прекрасно за мексиканеца, но ударът му с глава не бе достатъчно точен.

В 85-ата минута гостите имаха чудесна възможност да довършат домакините, но Сами Амеоби нацели страничната греда.

До края на мача Ернандес и Ван Перси пропуснаха страхотни възможности за Юнайтед. В 90-ата минута Юнайтед показа това, което умее най-добре.

Хавиер Ернандес донесе победата на Юнайтед, след като засече прекрасно центриране във вратата на противника. Топката му бе поднесена пред малкото наказателно поле от Майкъл Карик и мексиканецът технично я отклони във вратата на противника.

В самия край на мача гостите получиха нов тежък удар, след като Върнан Анита получи тежка контузия след съприкосновение с Антонио Валенсия. До края нямаше повече попадения и резултатът се запази.


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - НЮКАСЪЛ 4:3
0:1 Пърч 4'
1:1 Евънс 25'
1:2 Евънс 28' автогол
2:2 Евра 58'
2:3 Сисе 68'
3:3 Ван Перси 71'
4:3 Ернандес 90'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Смолинг, Карик, Валенсия, Гигс, Скоулс (69 - Клевърли), Ван Перси, Ернандес (92 - Флетчър)

НЮКАСЪЛ: Крул, Симпсън, Уилямсън, Колочини, Сантон, Анита, Пърч, Бигиримана (65 - Обертан), Ба (72 - Шола Амеоби), Сисе (80 - Сами Амеоби), Марво