Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернаднес загатна, че може да се наложи да потърси друг отбор, ако не успее да си извоюва титулярно място на "Олд Трафорд".

Мексиканският национал има само два старта под ръководството на Дейвид Мойс и определено си личи, че за момента не може да се пребори с конкуренцията на Уейн Руни, Дани Уелбек и Робин ван Перси.

През лятото неговото име бе свързвано с Атлетико Мадрид, но в крайна сметка мексиканецът не напусна отбора, както се очакваше.

"Аз се стремя да започвам като титуляр в още срещи", заяви 25-годишният футболист пред "Мирър".

Чичарито блестеше в дебютната си кампания като футболист на Юнайтед, след като вкара 20 гола във всички турнири, но след това кариерата му на "Олд Трафорд" тръгна леко надолу.

Той премина в отбора през 2010 година от Чивас Гуадалахара срещу 6 милиона лири.

"Работя точно в тази насока - да спечеля място в титулярния състав. Знам, че представянето ми на терена ще ми позволи да постигна това нещо някой ден в Юнайтед или пък в някой друг клуб". 

"Карам четвъртата си година в Юнайтед и наистина, както винаги съм казвал, съм щастлив да бъда част в един от най-големите клубове в света".

"Старая се всеки ден, за да мога да спечеля повече минути на терена. Просто трябва да ми се дават повече възможности, за да покажа това, което мога, защото всички ние искаме да дадем своя принос за отбора.

"Конкуренцията в aтака винаги е била много жестока, но аз мисля, че това помага много на отбора, защото има изключително качествени играчи, като всеки от тях иска да спечели място в титулярния състав", завърши Ернандес.