Звездите на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд и Давид де Хеа, заедно с новата сензация на отбора - Аднан Янузай, използваха липсата на мачове през седмицата, за да се позабавляват с най-силния баскетбол в света.

Тримата бяха на трибуните на „Фоунс Фор Ю Арена“ в Манчестър и изгледаха победата на Оклахома Сити над Филаделфия със 103:99.

Двата тима са на турне в Европа като част от подготовката им преди старта на сезона в НБА, но е факт, че в залата, която е с капацитет за 21 000 зрители, имаше доста празни места.

Въпреки това те спретнаха качествен сблъсък, в който Реджи Джаксън засенчи Кевин Дюрант, като реализира 29 точки срещу 21 за голямата звезда на Тъндър. Гръмотевиците взеха решителен аванс след третата четвърт, а въпреки че в последната разликата бе намалена до 2, запазиха победата.

В същото време Джейсън Кид започна с победа работата си като треньор, след като Бруклин Нетс победи Вашингтон със 111:106 след продължение в друг предсезонен двубой.

Легендарният плеймейкър прекрати кариерата си, но веднага застана на пейката със задачата да превърне Мрежите в конкурент за първото място на Изток.

Мачът бе дебют за новопривлечените Пол Пиърс и Кевин Гарнет, които обаче останаха с 3 и 4 точки. Двамата, заедно с другите титуляри обаче играха едва по 12 минути, като интересно е, че този период центърът Брук Лопес наниза 15 точки, повече от останалите четирима взети заедно.