Раздялата с Рой Кийн е най-доброто, което можеше да се случи на Манчестър Юнайтед, пише сър Алекс Фъргюсън в своята автобиография, която бе представена днес, а ще излезе на пазара официално в четвъртък.

Отношенията между двамата се влошиха сериозно, което доведе до освобождаването на капитана през 2005-а, след като той даде скандално интервю пред клубната телевизия. Шотландецът обаче не спира до тук. „Той се мислеше за Питър Пан“, изтъква легендарният мениджър намеквайки, че ирландецът е живял в свой собствен свят на фантазии.

Кийн, който в момента е анализатор, влязъл и в конфликт с останалите футболист, като веднъж дори едва не се сбил с Рууд ван Нистелрой. „Очите му започнаха да се стесняват и станаха съвсем малки. Беше доста плашещо дори за мен, който съм от Глазгоу. Казах на Карлош (Кейрош), че той просто трябва да си тръгне. Необходимо е да се отървем от него“ разкрива Фъргюсън.

Четивото обещава да бъде доста интересно, тъй като в него Сър Алекс обяснява, че Уейн Руни „не схваща нещата особено бързо“, а коментира и инцидента с Дейвид Бекъм през 2003-а.

„Дейвид бе единственият играч, който съм водил, който предпочете да бъде известен с неща извън футбола. Той бе на 3-4 метра от мен (за инцидента през 2003), като между нас имаше много футболни обувки. Изпсува, а аз тръгнах към него и ритнах една бутонка, която го удари над окото. Той естествено реагира и опита да отвърне, но бе спрян от останалите. Скоро след това казах на Борда, че трябва да си тръгне“.

Той разкрива още, че е отказал два пъти да води националния отбор на Англия, като е бил помолен да наследи Глен Ходъл (през 1999) и Кевин Кигън (2001). „Нямаше никакъв шанс да се захвана с това“ споделя Фъргюсън, който на днешната пресконференция отново подкрепи Дейвид Мойс.

„Когато дойдох в Манчестър Юнайтед получих страхотна подкрепа от Мат Бъзби и се надявам, че ще мога да помогна по същия начин на Дейвид. Стартът на сезона наистина бе труден, но ако има отбор, който от тази позиция може да спечели титлата, то това е Манчестър Юнайтед. Дейвид ще се справи. Просто тимът трябва да спечели няколко мача и всичко ще тръгне както трябва“ сигурен е 71-годишният шотландец.