Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед и националния отбор на Англия Оуен Харгрийвс не остана длъжен на сър Алекс Фъргюсън и отговори на критиките му. 

Шотландецът обсипва с тежки думи екс-футболиста си в своята автобиография, но според Харго той в никакъв случай не е прав за нещата, които казва.

Фъргюсън определи привличането на халфа като бедствие и принуди екс-футболиста да се изкаже също по въпроса.

Харгрийвс премина в Манчестър Юнайтед през 2007 година от състава на Байерн Мюхнен срещу 17 милиона паунда и този ход първоначално бе много успешен за "Червените дяволи".

След първата му кампания в тима обаче ситуацията за Оуен тотално стана кошмарна, тъй като започнаха неговите контузии, които му попречиха да играе през следващите три сезона в отбора и той бе принуден да се откаже от футбола заради тях.

"Когато го привлякох имаше нещо в него, което не ми харесваше. Оказа се, че беше катастрофа", казва шотландецът по адрес на бившия си футболист.

Критиките на Съра обаче не спряха до тук и той обвини бившия халф в липса на професионализъм.

Шотландецът изразява мнение в автобиографията си, че Харго е страдал от липса на решителност, а освен това винаги е избирал лесното по време на тренировъчните сесии.

"Нашата връзка с него се влоши и това бе наистина нещо много разочароващо", заяви Харгрийвс, цитиран от BT Sport.

"Всеки, който ме познава, знае добре, че професионализмът е бил едно от най-силните ми качества, докато бях футболист".

"Аз винаги давам най-доброто. Много от хората, които ми звъннаха тази седмица, бяха много изненадани от това, което е казал сър Алекс по мой адрес. Включително и самият аз съм изненадан".

"Мисля, че той казва още много неща в състояние на емоция. Очевидно беше много разочарован от начина по който се развиха нещата около мен".

Харгрийвс премина в Манчестър Сити след освободжаването му от Юнайтед, но контузиите не му позволиха да направи впечатление в тима на "Гражданите" и той се оттегли от футбола едва на 31-годишна възраст.

"Първият ми сезон в Юнайтед бе доста успешен. Успях да изиграя голяма роля в спечелването на Шампионската лига. След това обаче почти не играх. Не бих пожелал тези неща, които ми се случиха, и на най-големия си враг", каза още той.