Нападателят на Манчестър Юнайтед Уейн Руни изрази сериозни съмнения, че Арсенал ще може да спечели с титлата във Висшага лига. Артилеристите, които не са печелили трофей от 2005 година, оглавяват класирането с 5 точки аванс, но според английския национал, проблемите за лондончани тепърва започват.

„Нека изчакаме и ще видим къде ще се намира Арсенал през март. И преди сме виждали как се задържат на първите две места до февруари или март, а след това пропадат надолу. В момента се справят справят брилянтно и задачата им е да останат там където са, а нашата – да ги догоним“, коментира Руни, чийто тим е на 8 от точки от върха.

В неделя двата тима ще премерят сили на „Олд Трафорд“ и Руни е уверен, че отборът му може да победи лондончани и да се приближи на 5 до тях в класирането.

„Разбира се, че можем да ги победим, защото сме ги били много често в миналото. Те са в добра серия, така че със сигурност ще бъде труден мач. Ние обаче трябва да излезем с вяра, че ще спечелим и ако го направим това ще ни приближи до водещите отбори“ добави нападателят.

„Знаем, че можем да играем по-добре и се опитваме да стигнем до това ниво. На този етап обаче най-важни са точките, които трябва да продължим да печелим, а след това около Коледа и Нова Година ще видим къде сме. Нормално е да трябва време на новия мениджър да прокара своите идеи в отбора. Минали са обаче само 9-10 мача, така че няма поводи за притеснения“ каза още той.