Дейвид Мойс очаквано бе много щастлив, след като видя как Манчестър Юнайтед побеждава Арсенал с 1:0 и се приближава на 5 точки до Артилеристите в подреждането.

Робин ван Перси отбеляза решителния гол в дербито, което премина равностойно, но Червените дяволи съумяха да триумфират и да покажат, че имат намерение да се борят до край за нова титла.

„Нямах много добри уикенди след идването си тук, но този определено бе отличен. Много голям резултат за нас срещу отбор, който се намира в отлична форма от началото на сезона“ заяви шотландецът.

„Трябваше да бъдем на високо ниво и започнахме добре. Действахме солидно в първите 20-30 минути. Бяхме отдадени и амбицирани, което ни помогна след почивката, когато стана по-трудно, защото те получиха повече свободни пространства. Въпреки това и тогава имахме добри възможности да решим всичко“ добави той.

„Феновете бяха страхотни и съм доволен, че ги зарадвахме. Големите играчи са за големите мачове и Робин доказа това. Уейн Руни обаче бе не по-малко решаващ за успеха. Направихме стъпка напред, постоянни сме и се надявам, че това ще продължи“ каза още Мойс, който очаква обрати в битката.

„Не мисля, че някой ще успее да се откъсне напред. Според мен всеки отбор ще преживее възходи и падения, както се случи при нас и борбата ще бъде оспорвана до самия край“.