Kaрдиф попари Манчестър Юнайтед с гол в края и двата тима врътнаха 2:2 в среща от 12-ия кръг на Висшата лига, играна на "Кардиф Стейдиъм".

На Уейн Руни пък му се размина отново, след като в 9-ата минута съдията трябваше да го изгони от игра с червен картон заради удар в лицето без топка срещу Мъч. В крайна сметка обаче му показа само жълт.

Имаше подобен случай преди малко повече от две години, когато английският национал удари много грубо с лакът без топка Макарти от Уигън, но тогава отново не му бе показан червен картон. 

Реферът обаче спести и червен картон на Гари Медел от състава на домакините, след като чилиецът удари без топка в лицето Маруан Фелаини в 90-ата минута. 

Руни бе най-добрият футболист на Юнайтед в мача. Той вкара първия гол в мача, откривайки резултата в 15-ата минута. Юношата на Юнайтед Кемпбъл изравни в 33-ата, а в самия край на полувремето Евра отново даде аванс на гостите след асистенция на Руни. В 91-ата минута обаче Кардиф стигна до изравнителен гол, дело на Ким, и така спечели ценна точка.  

След този мач Юнайтед е на 6-ото място в класирането с актив от 21 точки, като тимът пропусна страхотен шанс да излезе 4-и. 

 


Срещата започна на високи обороти и в 4-ата минута домакините стигнаха до много добра атака при която последва и остро центриране, но Де Хеа се намеси перфектно и улови топката.

Две минути след това Юнайтед създаде смут в наказателното поле на противника. Руни засече хубав пас в наказателното поле и отправи силен удар, но топката се отби от крака на Коулкър.

Домакините създадоха втори добър шанс от началото на мача. Уитингъм центрира от фаул в наказателното поле за Юнайтед, а футболист на домакините засече с глава топката, но Де Хеа се намеси и улови.

В 9-ата минута Руни в опита си да стигне до топката удари в лицето без топка Мъч и реферът му показа жълт картон. В ситуацията обаче нападателят трябваше да бъде директно изгонен от игра с червен картон заради удар без топка.

Три минути след това Юнайтед имаше добра възможност. Руни изпълни късо корнер и видя Янузай, който отправи мощен удар от 15-16 метра, но топката се отби в противников футболист.

В 15-ата минута Юнайтед все пак успя да открие резултата след попадение на Уейн Руни. Бранителят на домакините Търнър подари топката на Валенсия, който видя Ернандес, а мексиканецът отклони към Руни в наказателното поле. Нападателят от своя страна отправи силен удар около точката на дузпата, а топката се отклони в крака на Гари Медел и си промени траекторията, след което влезе във вратата.

Гостите бяха на косъм и от удвояване на резултата. Фелаини засече с глава прекрасно центриране и принуди противниковия страж с голяма мъка да избива топката.

Домакините обаче заиграха добре и в 22-ата минута Одемвинге отправи силен удар от наказателното поле, а няколко минути след това се стигна и до много опасно центриране в пеналта на Юнайтед, но бранителите на домакините се справиха.

Добрата игра на домакините даде резултат и в 33-ата минута Фрейзър Кемпбъл реализира изравнително попадение на отбора, на който е юноша. Мъч изведе с чудесен пас зад отбраната Кемпбъл и той от близка дистанция се разписа.

В 36-ата минута Кардиф бе на косъм от шокиращ обрат. Кембъл овладя хубаво центриране в наказателното поле, след което се завъртя и опита да отправи удар, но топката рикошира в противников футболист.

Три минути след това домакините създадоха още едно положение, след като Кауи засече топката след центриране, но ударът му мина високо над вратата, макар че стреля от добра позиция.

В самия край на полувремето Юнайтед порази домакините, след като вкара второ попадение. Патрис Евра реализира с глава след центриране от корнер на Уейн Руни. Французинът засече топката на близката греда, а Медел направи голяма грешка в ситуацията, след като въобще не блокира противниковия футболист. Така гостите излязоха с аванс от 2:1 на почивката.

Второто полувреме започна с добра възможност за Юнайтед и удар на Аднан Янузай в самото начало на частта бе блокиран от тялото на противников футболист и така гостите стигнаха до корнер. 

При неговото изпълнение Фелаини игра с глава, но не успя да насочи топката във вратата.

Гостите бяха на косъм от още едно попадение в 52-ата минута. Руни центрира прекрасно в наказателното поле, а Фелаини отклони топката към далечния ъгъл, но Маршал по страхотен начин се намеси и спаси вратата си.

Домакините обаче показаха, че не са се предали и само няколко минути след това Фрейзър Кемпбъл бе на път да вкара изключителен гол. Той отправи изключително техничен прехвърлящ удар, който прехвърли Де Хеа, но топката срещна горната греда. 

В 61-ата минута Руни бе близо до втория си гол, след като засече с глава центриране на Валенсия, но ударът му бе неточен.

В следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно, а двайсетина минути преди края на терена влезе Райън Гигс, 

Мачът бе по-специален за него, тъй като бившият уелски национал се изправи срещу отбора на родния си град. Ветеранът е роден в Кардиф преди близо 40 години, но никога досега не се бе изправял срещу родния си тим с екипа на Юнайтед, тъй като последната среща между двата тима бе през 1975 година. 

В 81-ата минута Уелбек бе на косъм да убие интригата в мача. Нападателят бе изведен по страхотен начин в наказателното поле след чудесно подаване на Руни, но ударът му бе много неточен.

Домакините също стигнаха до шанс. Стигна се до напрежение в наказателното поле на Юнайтед, но защитата на гостите се справи отлично и Джони Евънс попречи на противников футболист да отправи удар от близката греда.

В 90-ата минута Медел удари в лицето без топка Фелаини, а реферът видя ситуацията, но спести червен картон на чилиеца, а дори не му показа и жълт. 

Секунди след това Ким засече страхотно центриране от фаул с глава и реализира за 2:2. В следващата атака Руни излезе на чудесна позиция сам срещу вратаря, но потърси Уелбек, вместо да завърши сам атаката и да вкара. 

В 93-ата минута гостите отново имаха шанс да стигнат до успеха. След центриране от фаул защитата на домакините не изчисти топката, а Смолинг овладя с гръб към вратата и стреля със завъртане от 10 метра, но топката мина покрай страничната греда.

КАРДИФ - МАН ЮНАЙТЕД 2:2
0:1 Руни 15'
1:1 Кемпбъл 33'
1:2 Евра 45
2:2 Ким 91'

КАРДИФ: Маршал, Тейлър, Търнър, Кетърин, Коулкър, Уитингам, Кови, Медел, Мъч (77 - Ким), Одемвинге (65 - Ноун), Кемпбъл (83 - Корнелиус) 

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Смолинг, Валенсия, Фелаини, Клевърли, Янузай (68 - Уелбек), Руни, Ернандес (73 - Гигс)