Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заяви, че не планира да разговаря с Уейн Руни за новия договор на нападателя.

През лятото нападателят на "Червените дяволи" бе център на трансферни спекулации, като основен претендент за подписа му бе Челси.

Според Сър Алекс Фъргюсън той е подал молба за трансфер, но самият футболист отрече да е правил това официално, като цяло лято запази мълчание. С това той не разсея слуховете, че иска да се махне, но и не направи всичко възможно, за да се махне от "Олд Трафорд".

След започване на сезона пък Руни се превърна в най-добрия играч на отбора си. Така темата с оставането му в Манчестър Юнайтед се превръща отново в актуална. До края на договора му остават 18 месеца. Дейвид Мойс обаче заяви, че не планира разговори с Руни по този повод.

"Кога ще говорим за договора му? Не знам. В момента сме добре", коментира Мойс по този повод.

"Продължаваме напред след случилото се през лятото. Ще стане по добър начин. Подходящите хора ще говорят когато дойде правилното време".

"Уейн имаше добър уикенд. Той играе добре и вкарва. Когато се появи възможност, той се възползва. Ще го видите да вкарва много големи голове. Но първият му гол бе повече нюх към гола, разбъркване в наказателното поле и той бе на точното място".

"Представянията му напоследък са страхотни и той работи невероятно здраво. И той заслужава наградите, които получава".