Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс обяви, че не знае кога ще може да разчита отново на Робин ван Перси, но продължава да твърди, че травмата на нападателя не е сериозна.

Преди мача с Евертън шотландецът сподели, че има шанс голмайстора на отбора да се завърне срещу Карамелите, което не се случи. Сега той отказа да прогнозира дали ще може да го използва в двубоя с Нюкасъл в събота.

„Не зная кога ще се завърне. Опитваме се да го възстановим от няколко седмици. Още не е готов. Става въпрос за проблем в слабините, който обаче изобщо не е сериозен“ коментира Мойс.

Ван Перси за последно игра срещу Арсенал през ноември, когато донесе победата. След това пропусна 3 последователни двубоя, от които Юнайтед взе едва 2 от възможни 9 точки и изостана на 12 от лидера в подреждането.

Уейн Руни ще пропусне сблъсъка със Свраките, тъй като натрупа жълти картони, което естествено създава проблеми на Мойс при избора на играчи за атаката. Очаква се той да заложи на Хавиер Ернандес и Дани Уелбек в мача, който трябва да бъде спечелен на всяка цена.