Кризата в Манчестър Юнайтед без никакво съмнение вече е факт. "Червените дяволи" допуснаха втора поредна победа на своя "Олд Трафорд" и след като през седмицата отстъпиха с 0:1 срещу Евертън, сега загубиха със същия резултат и от Нюкасъл.

Тимът на Дейвид Мойс изигра изключително слаб мач и с нищо не заслужи да стигне до победата. "Свраките" от своя страна също не играха кой знае колко агресивно в атака, но дочакаха своя момент в средата на второто полувреме, когато след грешка на Патрис Евра Йоан Кабай вкара единственото попадение.

Домакините все пак можеха да съжаляват, че шансът не им се усмихна при една от малкото възможности, когато удар именно на Евра се удари в гредата, а след това и в ръката на застанал на голлинията защитник.

Това бе пета загуба от началото на сезона за шампиона на Англия. Така при успех на Арсенал в утрешното домакинство на Евертън, Юнайтед ще изостава на 15 точки от първото място. Нюкасъл от своя страна изпревари Тотнъм за 6-то място преди мача на "Шпорите" по-късно тази вечер.


Домакините започнаха по-активно мача, макар в самото начало да нямаше особена острота в играта им. Първото интересно положение бе в 9-та минута, когато Аднан Янузай намери Фил Джоунс непокрит пред наказателното поле, но ударът на халфа не затрудни особено Тим Крул.

Две минути по-късно Манчестър имаше опасна атака, започната с пробив на Нани по крилото и на два пъти Ван Перси и Том Клевърли пробваха удари от границата на наказателното поле, но и двата пъти уцелиха защитник пред вратата.

Отново Нани бе в основата на бърза контраатака, но изведеният отдясно Янузай центрира неточно към двамата непокрити съотборници в наказателното поле.

В средата на полувремето Нюкасъл отправи първия си удар към вратата, дело на Кабай но той бе слаб и съответно безопасен. Постепенно темпото на игра спадна значително и головите положения изчезнаха.

Три минути преди почивката Хавиер Ернандес опита да си спечели дузпа с откровена симулация, след като Колочини протегна крак, но го дръпна преди мексиканецът да потърси контакт и така за всички стана очевидно, че няма нарушение. Съдията обаче не показа задължителния картон за Чичарито.

В допълнителното време Нюкасъл имаше невероятно положение за гол. Кабай даде много хитър пас в коридор зад защитата на домакините и след като Евра проспа ситуацията, зад гърба му изскочи Дебюши и се озова сам срещу Де Хеа. Ъгълът обаче бе сравнително малък и това помогна на испанеца да спаси.

Второто полувреме не започна с незабавен натиск на Юнайтед, но след пет минути игра домакините много лесно стигнаха до две добри голови положения. Първо неуспешен опит за изкуствена засада на Колочини остави Чичарито зад защитата и мексиканецът навлезе в наказателното поле, но подобно на Дебюши преди почивката не можа да преодолее Тим Крул от странична позиция.

В следващата атака пък Янузай овладя на гърди под носа на защитник на границата на наказателното поле и стреля от въздуха, но недостатъчно силно и така Крул успя да се хвърли и да спаси.

В 55-та минута греда и ръка спасиха Нюкасъл от гол. След центриране от корнер Патрис Евра засече с глава и след лек рикошет в главата на Уилямсън топката се удари в страничната греда, след това и в ръката на застаналия на голлинията Върнан Анита. В действията на защитника със сигурност нямаше умисъл, тъй като ставаше дума за рикошет от 50 сантиметра, но пък и ставаше дума за голова ситуация.

Активната игра на домакините обаче трая доста кратко и постепенно Нюкасъл отново изравни баланса на терена. Гостите разиграваха топката доста добре в центъра на терена, като за това спомогна и влизането в игра на Хатем бен Арфа.

Не можеше да се каже, че Нюкасъл атакува много настойчиво, но грешка на Манчестър Юнайтед доведе до откриване на резултата в 61-та минута. Патрис Евра не овладя топка около тъча и позволи на Сисоко да се откъсне по крилото. Той напредна отдясно и поднесе по земя към точката на дузпата, където Йоан Кабай с диагонален удар преодоля Де Хеа.

Голът нормално обърка домакините и вдъхна още повече самочувствие в играта на гостите. Все пак постепенно "Червените дяволи" вдигнаха темпото и организираха натиск.

Робин ван Перси вкара гол с глава с удар от непосредствена близост, но попадението правилно бе отменено заради засада, тъй като Фил Джоунс продължи центрирането към стоящия пред защитата холандец.

Дейвид Мойс реши да предприеме радикални мерки и даде рядък шанс за изява на младока Вилфред Заха. И той можеше много бързо да се прояви, отправяйки техничен диагонален удар от десетина метра, но прати топката покрай втората греда.

Малко по-късно пък центриране от фаул пред вратата на Нюкасъл премина през купа от играчи и за малко да изненада Крул, но за негов късмет топката не бе насочена в очертанията на вратата.

До края обаче натискът на домакините отслабна и те така и не създадоха ново голово положение.

Манчестър Юнайтед - Нюкасъл 0:1

0:1 Кабай 61

Манчестър: Де Хеа, Рафаел (76 Валенсия), Еванс, Видич, Евра, Джоунс, Клевърли (69 Андерсон), Нани (68 Заха), Янузай, Ван Перси, Ернандес

Нюкасъл: Крул, Сантон, Колочини, Уилямсън, Дебюши (83 Янга-Мбива), Тиоте, Анита, Кабай (78 Шола Амеоби), Сисоко, Гуфран (57 Бен Арфа), Реми