Бившият халф на Манчестър Юнайтед Рой Кийн за пореден път се изказа остро срещу Сър Алекс Фъргюсън.

Както е известно, ирландецът напусна "Червените дяволи" по средата на сезона през 2005 година след конфликт именно с мениджъра на отбора. От тогава той не пропуска възможност да се изкаже критично срещу него или отбора.

"Всичко е въпрос на контрол и власт. Дори и сега той се стреми към тях, въпреки че не е мениджър. Става дума за огромно его", коментира Кийн.

Той направи тези изказвания в документалния филм на телевизия ИТВ посветен на него и Патрик Виейра, озаглавен "Кийн и Виейра, Най-добрите врагове".

Двамата бяха помолени и да изберат идеалната единайсеторка от всички съотборници, с които са играли в тези два отбора. При избора на Виейра нямаше изненади и футболисти като Тиери Анри, Денис Бергкамп, Фреди Люнберг и Робер Пирес бяха включени в единайсеторката.

Доста по-спорен бе избора на Кийн, който не намери място за легенди като Райън Гигс, Фил Невил и Пол Скоулс. По отношение на уелсеца, който наскоро празнува 40-годишния си рожден ден докато все още е активен играч, Кийн коментира:.

"Да имаш страхотна кариера не значи да си страхотен играч. Има голяма разлика. Не казвам, че Гигс не е добър. Но да извадя Роналдо ли? Един от най-добрите играчи на света? Или да извадя Бекъм? Просто не мога да извадя Бекъм".

"Бекс се опълчи срещу треньора, но само с това, че се ожени за определено момиче. Всички тези момчета се опълчиха на мениджъра. Не печелиш титли с това, че имаш послушни момчета в съблекалнята. Мениджърът трябва да разбере, че имаме различни характери и може би точно затова печелехме".

Ето идеалната единайсеторка на Манчестър Юнайтед за Рой Кийн:

Петер Шмайхел, Пол Паркър, Гари Палистър, Яп Стам, Денис Ъруин, Рой Кийн, Пол Инс, Дейвид Бекъм, Кристиано Роналдо, Ерик Кантона, Рууд ван Нистелрой


Ето и идеалната единайсеторка на Арсенал за Патрик Виейра:

Дейвид Сиймън, Лоурен Майер, Тони Адамс, Сол Кемпбъл, Ашли Коул, Патрик Виейра, Фреди Люнгберг, Емануел Пти, Робер Пирес, Денис Бергкамп, Тиери Анри.