Манчестър Юнайтед продължава със силното си представяне в последно време и победи с 3:1 у дома Уест Хям в среща от 17-ия кръг на Висшата лига.

Това е четвърта поредна победа за "червените дяволи" във всички турнири, но отборът прекъсна серията си от три поредни мача без допуснато попадение.

Дани Уелбек бе в основата на успеха, след като вкара първия гол в 26-ата минута, а десет минути след това асистира на Аднан Янузай за втория. В 71-ата минута влезлият като резерва Ашли Йънг вкара третото попадение. Реферът отмени гол на Хавиер Ернандес в 68-ата минута заради спорна засада.

Почетният гол за гостите бе дело на Коул в 82-ата минута.  

След този мач отборът на Юнайтед успя да се изкачи до 7-ото място с актив от 28 точки.
 



Мачът започна перфектно за домакините, които натиснаха противника и поеха контрола над мача още от първата минута.

Точно три минути бяха нужни на "Червените дяволи", за да достигнат до първото си положение в мача.

Kлевърли отправи хубав удар от няколко метра, но Адриан се намеси добре и спаси вратата си.

В 5-ата минута Янузай бе намерен от Руни и около границата на наказателното поле и опита да изненада стража на гостите със силен удар, но Адриан отново бе на местото си и изби топката.

Няколко минути след това Руни спечели пряк свободен удар от добра позиция за директна стрелба, за домакините.

Нападателят стреля директно от него, като топката премина малко над вратата, макар ударът на английския национал да бе добър.

В 15-ата минута пък Колинс предотврати гол във вратата си, след като се намеси добре и попречи в последния момент паса на Уелбек да достигне до намиращия се в близост до вратата Руни.

Четири минути по-късно стражът на гостите за пореден път показа класа. Валенсия отправи удар към близката греда от малка дистанция, но стражът на гостите бе безупречен за пореден път.

Гостите също стигнаха до интересно положение, след като в 21-ата минута Тейлър центрира много добре в наказателното поле, но просто нямаше кой да засече топката във вратата на Юнайтед.

В 27-ата минута все пак домакините оползотвориха натиска си и откриха резултата. Руни и Уелбек комбинираха добре. Първоначално чернокожият нападател подаде към Руни, след което обаче последният му върна жеста и го изведе в лявата част на полето на гостите. В крайна сметка Уелбек отправи хубав удар и прати топката в далечния ъгъл на противниковата врата.

Добрата игра на домакините продължи и те стигнаха до второ попадение в 37-ата минута.

Уелбек и Янузай направиха страхотна двойна комбинация, след което младият белгиец по фантастичен начин финтира Колинс и с техничен удар прати топката в далечния ъгъл, за да удвои преднината на отбора си.

В 41-ата минута Юнайтед можеше да води с класически резултат.Домакините направиха страхотна контраатака, като Валенсия и Рафаел си размениха хубави и бързи пасове, след което от добра позиция еквадорското крило стреля над гредата.

Второто полувреме започна с брилянтен шанс за Юнайтед. Янузай намери по перфектен начин Уелбек в наказателното поле, но нападателят пропусна страхотно положение от близка дистанция.

В играта на гостите пък не се забелязваше абсолютно никакво подобрение от началото на второто полувреме.

В 54-ата минута Дейвид Мойс реши да замени Дани Уелбек, който изглеждаше, че е получил лека контузия, като пусна на неговото място Хавиер Ернандес.

Все пак и гостите създадоха интересна възможност и в 58-ата минута бяха близо до изравняване на резултата, но ударът на Колинс с глава бе изчистен от Руни, който се бе върнал в помага в защита и изби топката от голлинията. Това бе и най-доброто положение на гостите от началото на мача. 

В 68-ата минута реферът отмени гол на Юнайтед на Хавиер Ернаднес, тъй като страничният рефер вдигна флага за засада, която бе малко спорна. 

Постепенно темпото на игра спадна, но все пак домакините стигнаха до трето попадение в 71-ата минута, дело на Йънг.

Крилото вкара брилянтен гол минути, след като се появи в игра. Валенсия центрира ниско от дясно, а след това топката бе отклонена от Руни към крилото, след което Йънг с прекрасен удар от няколко метра изпрати топката в сглобката. 

В 82-ата минута гостите стигнаха до почетен гол, след като Коул рализира от близка дистанция, след като бе изведен от Майга сам срещу вратаря. Няколко минути след това Бютнер можеше да вкара попадение, но след пас на Ернандес отправи удар, който премина извън пределите на вратата. Холандецът имаше още един шанс в края, но ударът му бе избит от Демел, който положи край на топката. 

В продължението Евънс и Йънг имаха също добри положения, но не ги реализираха. До края нямаше повече голове.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УЕСТ ХЯМ 3:1
1:0 Уелбек 27'
2:0 Янузай 37'
3:0 Йънг 71'
3:1 Коул 82'

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Евра (80 - Бютнер), Евънс, Рафаел, Смолинг, Джоунс, Валенсия, Клевърли, Янузай (69 - Йънг), Руни, Уелбек (54 - Ернандес)

УЕСТ ХЯМ: Адриан, Демел, Макартни, Колинс (77 - Рац),Томкинс, Тейлър (62 - Колисън), Нобъл, Джарвис (71 - Коул), Диаме, Морисън, Майга